Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÖKO-TEX súlyozott paplan 9 kg (80-110 kg testsúlyhoz ajánlott)

Felnőtt takaró súlya:
9 kg
Takaró mérete:
140 x 200 cm
34.990 Ft
30.990 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

A MORGEN Blankets® súlyozott paplan egy egyedi fejlesztésű, különleges, alvást segítő terápiás ágynemű. Otthoni használatra tervezve, a mindennapos stressz, feszültség, szorongás miatt alvászavarral, és álmatlansággal küzdő felnőttek számára, akik szeretnének nyugodtabban aludni.

Termékünk a súlyozott paplanok egy új generációs, továbbfejlesztett, és egyedi változata. A terápiás hatást nyújtó súly töltet különleges, zónázott eloszlásban helyezkedik el a lehető legkisebb súlyegységekre osztva. A töltet által biztosított súly gravitáció-szerűen körbe öleli a testet, és kellemes, megnyugtató érzést ad.

A takaró tömege optimálisan a testsúly 8-12%-a. A 7 kilogrammos takaró 80-110 kg testsúly közötti felnőtteknek ideális választás.  

Egészségpénztárra is elszámolható a termék itt:

Elérhetőség: Raktáron
Várhatóan ekkor kapod meg: 2024. július 16.
Szállítási díj: 990 Ft
(4)

Leírás és Paraméterek

A MORGEN Blankets® súlyozott paplan főbb jellemzői

  • Súlyozott paplanjaink igazoltan természetes és környezetbarát, ÖKO-TEX minősítéssel rendelkező alapanyagból készülnek.
  • Egyedülálló zónázott súlyeloszlás: A takaró szélein csökkentett, enyhébb súlyzóna biztosítja, hogy a terápiás súly valóban a testre, ne pedig a nyakra, vagy a matracra nehezedjen.
  • A terápiás súlyt biztosító töltet hipoallergén üveg granulátumból áll, nem tartalmaz műanyagot.
  • A minőségre és tartósságra garanciát vállalunk! A hosszú élettartamot speciális 7 rétegből álló kialakítás, valamint erős varrás biztosítja. 
  • A töltet a lehető legkisebb súlyegységekre van felosztva, nem mozdul el, nem "vándorol" a paplanon belül, és nem szivárog ki belőle.
  • A paplan szélén elhelyezett 8 hurok lehetővé teszi annak egyedi huzathoz való stabil rögzítését.
  • A következő tanúsítványok garantálják a kimagasló minőséget: CE, ISO, OEKO-TEX STANDARD 100
  • A takaró egészségpénztárra is elszámolható partnerünknél az OTP Egészségpénztárnál (más pénztárak pedig egyedileg döntenek saját hatáskörben az elszámolhatóságról)
  • A gondosan megtervezett hét réteg és a természetes alapanyagok biztosítják a paplan megfelelő átszellőzését, valamint az ideális hőmérsékletet télen-nyáron.

Miben segít egy súlyozott paplan?

A súlyozott paplan egy kellemes tapintású, pihentető súlyú, alvásjavító és alvásterápiás különlegesség, illetve hálószobai kiegészítő. Tudtad, hogy egyes országokban gyógyászati célokra, kórházakban is alkalmazzák?

Hatása az úgynevezett mélynyomásos kontakt stimuláción alapul, illetve annak egy formájaként értelmezhető. Használója számára leginkább szembetűnő hatása lehet a szorongás, nyugtalanság és stressz enyhítése, csökkentése.

Több kutatás is kimutatta, hogy alkalmas a szorongással, álmatlansággal küzdő, az egész napos stressz miatt nehezen álomba merülő, vagy éppen inszomniában szenvedő felnőttek alvásminőségének javítására. Ez sajnos napjainkban nagyon gyakori jelenség.

De a súlyozott paplan használata pozitív hatással lehet olyan ritkábban előforduló rendellenességek és betegségek esetén is, mint az autizmus, bipoláris zavar, Alzheimer vagy Parkinson kór. A paplanok a krónikus fájdalommal élők alvásminőségét éppúgy javíthatják, mint a depresszióval küzdőkét, illetve változókorban is hatásos segítség lehet a jobb alváshoz. Továbbá jó alternatívát jelenthet az altatószerek elhagyására is.

Kinek nem ajánlott?

A súlyozott paplan használatának nagyon kevés kockázata van. Nem javasoljuk azonban használatát csak orvosi konzultációt követően az alábbi esetekben:

1.    Csökkent vagy károsodott a szív-, és tüdőkapacitás,
2.    Bármilyen okból fennálló légzési nehézségek esetén
3.    Csökkent izomműködés esetén
4.    Fekélyre való fokozott hajlam esetén
5.    Klausztrofóbiára való hajlam esetén

Tanácsaink súlyválasztáshoz

Mindenkinek más lehet az egyéni ízlése, amit célszerű figyelembe venni súlyválasztáskor, így az egyéni ízlés függvényében választható az ajánlottól eltérően alacsonyabb, vagy magasabb súly is.

Általánosságban az ökölszabálynak számító 8-12% kapcsán alábbi elvek követését javasoljuk:

Aki először használ súlyozott paplant, annak javasolt a testsúly maximum 10%-hoz legközelebb eső súlyt választania. Két méret között középen lévők esetén inkább javasoljuk a könnyebb súly választását, kivéve, ha biztosak abban, hogy a nehezebb paplanokat részesítik előnyben.

A nagyobb súlyú paplanok esetén azt is javasoljuk figyelembe venni, hogy ezeknek a súlyoknak a mozgatása már komolyabb fizikai erőt is igényel, így akinek ez gondot okozhat bármilyen oknál fogva, annak érdemesebb lehet inkább alacsonyabb súlyt választani.

Másik szempont, amit érdemes megfontolni, hogy komolyabb, vagy régóta tartó alvási problémák esetén indokolt az inkább nagyobb, míg enyhébb alvási problémák esetén elegendő a könnyebb paplan választása.

Hogyan használd a súlyozott paplanodat a mindennapok során?

A súlyozott paplan elsősorban éjszaka, az alvás javításához, a gyakori ébredések, forgolódás megakadályozásához ajánlott. Extra tipp: sokan használják a test köré tekerve kellemes relaxációs nehezékként a kanapén való üldögéléshez, olvasáshoz, tévé nézéshez is. Utóbbi segít jobban ráhangolódni az alvásra, ellazít már az ágyba bújást megelőzően!

Nincsenek igazán szabályok a súlyozott paplan használatában, sem rendszeresség, sem a használat helye tekintetében. Van, aki minden este használja a súlyozott paplanját, de vannak olyanok is, akik csak akkor veszik elő, ha kicsit nyugtalanabbnak, éberebbnek érzik magukat, és nehezen alszanak el.

A használat időhossza is lehet teljesen rugalmas. Ha először használsz súlyozott paplant, javasoljuk, hogy kezdetben rövidebb időközönként alkalmazkodj a súlytöbblethez (különösen igaz ez a nagyobb súlyú paplanokra). Ahogy a test hozzászokik a súlyhoz, fokozatosan növelhető az idő. A súlytöbblethez való alkalmazkodás a legtöbbeknél azonnal megtörténik, míg másoknál néhány napig, vagy hétig eltarthat.

A súlyozott paplan minőségi jellemzői

Télen-nyáron használható, négy évszakos kivitel

A súlyozott paplanunk 4 évszakos, azaz egész évben használható kivitelben készül !

Áruházunkban kapható a paplan kezelését megkönnyítő egyedi huzat is. Amennyiben a kényeztető puhaságú, melegebb ágyneműt részesíted előnyben, válassz a paplanod mellé Minky huzatot, mely egy pihe-puha réteget ad hozzá, és garantálja, hogy még a leghidegebb télen se fázz éjjel a paplan alatt. A vastagabb takarókat kevésbé kedvelőknek ajánljuk a szintén öko-tex minősítésű pamut huzatot, mely szintén hosszú távon gondoskodik a paplanod védelméről.

Tanúsítványok

Takarónk a következő tanúsítványokkal rendelkezik: CE, ISO, OEKO-TEX STANDARD 100.

Felépítés

Súlyozott paplanjaink minőségét speciális hét rétegű kialakítás teszi kimagaslóvá. Legtöbb esetben 5 rétegű megoldásokkal találkozni, melyek kevésbé garantálják a paplanok magját képző, illetve magát a terápiás súlyt adó üveggyöngy, üveggranulátum réteg stabilan tartását, és a megfelelő hőérzetet.

A paplan közepén található hipoallergén, homokszerű, 1 mm átmérő alatti üveggyöngy réteg. A gyöngyök apró mérete, és finom eloszlása jó szellőzést biztosít, egyben megakadályozza az atkák elszaporodását. A termék ezáltal teljesen biztonságos az allergiás személyek számára is. Az üvegszemcsék egy puha, vattaszerű rétegbe vannak alaposan becsomagolva, és a legkisebb steppelt rácsokban eloszlatva. Ezért paplanjaink éjszaka kényelmesek, zajtalanok. A sűrű, erős varrás garantálja, hogy azok nem eshetnek ki a paplanból.

A paplan mindkét oldalán egy-egy extra hőszigetelő pamut borítás található, mely egyaránt felel a megfelelő hőérzet kialakításáért és fenntartásáért, valamint erősíti a paplan felépítését, megakadályozza a gyöngyök szivárgását.

Végül, de nem utolsó sorban a külső borítás 100% ÖKO-TEX puha, lágy pamut textília. Környezetbarát, prémium alapanyag, kellemes és selymes érintéssel a bőrödnek.

A súlyozott paplanunk egyedi jellemzője még, hogy külső peremén 8 darab hurok került kialakításra, melyekkel a paplanhoz készült huzathoz való rögzítés könnyedén megoldható. Ez biztosítja, hogy a súlyozott paplan ne mozogjon el a huzatban, ne tekeredjen össze, és ne kelljen gyakran igazgatni. Lényegesen egyszerűbb kezelhetőséget biztosít. Természetesen ettől függetlenül normál bolti huzattal is használható a paplan, a méretegyezésre figyelve!

A felnőtt paplan mérete 140 x 200 cm
Választható súlyok 5, 7, 9 kg
Ajánlott súly 9 kg takaróhoz 80-110 kilogramm közötti testtömegű felnőttek számára
Választható huzat Pamut / Minky - a takaró kezelését megkönnyítő rögzíthető kivitelben csak nálunk!

Kezelési útmutató

Kímélő programon mosva, a használati utasításokat betartva hosszú ideig támogatja a pihentető éjszakákat és az édes álmokat.  heart

Mosógépben mosható 40 Celsius fokon kézi mosó programon, vagy a kényes ruhákhoz ajánlott kímélő programon. Fontos, hogy kizárólag alacsony fordulatszámon mosható és centrifugálható! 

A mosógép maximális terhelhetőségét minden esetben figyelembe kell venni, ebbe bele kell, hogy férjen a takaró súlya. Tanácsos más ruhadarabokkal együtt mosni, melyek kímélik a mosógép dobjában forgó takarót.

Szárítógép nem használható! A levegőn szárítva ajánlott vízszintes helyzetben elhelyezni.

A paplan nem vasalható.

A súlyozott paplanokat ajánlott huzattal használni, így csökken a mosási szükséglete, mivel a huzat sokáig megvédi a szennyeződéstől. 

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 10. 20.
Azért 9 kilós takaró az már valami :-) de elég gyorsan hozzászoktam, jobban is alszok tőle. Ami nálam a legjobban működik: sportolás után a fáradt izomzatomat teljesen ellazítja. Ha késő este megyek focizni a haverokkal, akkor külön jó, hogy segít a felpörgött szervezetemnek lenyugodni. Nem forgolódok többé az ágyban elalvás előtt hosszasan, mióta ezt a takarót használom.
|
2022. 12. 27.
|
2022. 12. 14.
Korábban is használtam már súlyozott takarót, de annak műanyag pellet volt a töltete, és nagyon zavart, hogy csörög-zörög éjszaka amikor megmozdulok alatta. Ezért is kerestem meg Önöket, mert ki akartam küszöbölni ezt a problémát. Az új 9 kilogrammos takarómmal tökéletesen elégedett vagyok, jól alszom, és a zavaró csörgés sem ébreszt fel többé. Nagyon köszönöm!
|
2022. 11. 21.
Pár hónapja vásároltam a takarómat, amit azóta nagyon megszerettem. Valóban jóleső érzés alábújni, megnyugtat, kevesebbet forgolódok éjszaka, és úgy érzem kipihentebben ébredek mióta hasnzálom.

Youtube videók