Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Súlyozott takaró, súlypaplan

Mi az a súlyozott takaró?

Tanulmányok azt mutatják, hogy a súlyozott takaró olyan alvás terápiás eszköz (kiegészítő), amely jelentősen csökkenti a szorongást és a stresszt, ezáltal támogatja a nyugodt, pihentető alvást, az alvászavarok felszámolását. Segít a szerotonin hormon felszabadításában, egyúttal a kortizol (más néven stressz hormon) csökkentésében. Ha alvás közben súlyozott takaró alá bújunk, kellemes biztonságérzetet és nyugalmat érzünk. Mind a testünk mind az idegrendszerünk lecsillapodik, megnyugszik. A boldogság hormonként ismert szerotonin és az alváshormonként is nevezett melatonin termelése megnő, könnyebbé téve az elalvást, éjszakai átalvást és kipihent ébredést. Egyéb mentális problémák enyhítésében is jó hatást lehet elérni az úgynevezett súlyozott takarókkal.

A különleges ágynemű gyermekek és felnőttek számára is elérhető webáruházunkban! Nézd meg választékunkat, illetve olvass további hasznos információkat lentebb a képek alatt, illetve a termékoldalakon!

Rendezés:

Miben különbözik a súlyozott takaró a hagyományos paplantól?

A paplanokat általában szintetikus anyagokkal, vagy tollal töltik meg. A súlyozott takaróink esetében ez hipoallergén 1 milliméter átmérőjű, homokszerű finomságú üveggyöngyökkel történik, mely biztosítja a terápiás súlyt, illetve annak a teljes testen való egyenletes eloszlását. Egyedülálló hét rétegű varrási technológia, prémium és környezetbarát minősítéssel rendelkező alapanyagok a töltettel együtt biztosítják a takaró megfelelő átszellőzését, és az ideális hőmérsékletet télen-nyáron.

Antistressz hatás, stresszoldó nehezített takaró

A hagyományos takarókhoz képest további előnye, hogy alvásterápiás eszközként csökkenti a feszültséget és a stresszt, megnyugtatja a testet és a lelket. Nemcsak az elalvást segíti, hanem a mély alvásfázis megfelelő fenntartását is. Mindez pedig hozzájárul a napközbeni energiaszint növeléséhez, a fókusz és koncentráció fenntartásához.

Tünetek, rendellenességek és betegségek kezelése súlypaplannal

Kutatások kimutatták, hogy a súlyozott takarók használata pozitív hatással van a következők kezelésére:

 • Alvászavarok, álmatlanság
 • Stressz, feszültség
 • ADD és ADHD
 • Autizmus spektrumzavar
 • Szenzoros integrációs zavar
 • Asperger szindróma
 • Nyugtalan láb szindróma
 • Kemoterápia által okozott alvászavarok
 • Menopauza
 • Alzheimer kór, Parkinson kór

A súlypaplan használata alvásterápiás eszközként

Stresszt okozhat bármilyen veszélyt, fenyegetettséget jelentő helyzet, de mindennapos emberi kapcsolatok során kialakuló konfliktusok, mint például munkahely, család, párkapcsolat. A mai felgyorsult világ hatásai szintén jelentős stresszforrásnak bizonyulnak: a tömeg, a telefon képernyőjén megjelenő folyamatos értesítések, a közösségi média állandó jelenléte mindennapjainkban. Egyre kevesebb dolog van, ami nem okoz tartós stresszt az életünkben. Ha hosszú ideig ki vagyunk téve ennek, a káros hatásokat testünk és lelkünk is megszenvedi, számos betegség forrása lehet.

A kevés vagy nem megfelelő minőségű alvás jelentősen befolyásolja napközbeni munkavégzésünket, feladatainkat, hatékonyságunkat. Negatívan hat a memóriára, koncentrációra, és számos egészségügyi problémához is vezethet, mint például a cukorbetegség, szívbetegségek.

A súlyozott takaró egész testre kiterjedő mélynyomásos terápiás hatása rövid idő alatt segíti az ellazulást, mély álomba merülést, zavartalan átalvást. A takaró súlya által keltett nyomás olyan kellemes érzés, mint az ölelés.  heart

Hasznos tanácsok elalváshoz

A súlyozott takaró beszerzésével már egy jelentős lépést tettél az alvásminőség javítására. E mellett az alábbi dolgokra érdemes kiemelten figyelni:

 • Kék fény kerülése: TV, okos telefon, számítógép, laptop
 • Friss levegő a hálószobában
 • Megfelelő külső alvási hőmérséklet (18-21 fok!)
 • Elalvás előtti étkezés kerülése 2-3 órán át, könnyen emészthető ételek fogyasztása elalvás előtt.