Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Súlyozott takarók

Nehezen alszol el? Gyakran vagy feszült elalvás előtt, netán egész éjjel álmatlanul forgolódsz? Éjszaka sokszor felébredsz és nem tudsz visszaaludni? Jó hírünk van! A súlyozott takarót neked találták ki, ha természetes, gyógyszermentes módon szeretnél javítani az alvásodon.

A súlyozott takaró nem egy egyszerű ágynemű, hanem egy alvásra optimalizált élmény. A takaró nemcsak melegít, de szó szerint át is ölel. Alvás közben alá bújva mély biztonságérzetet és nyugalmat kelt. Könnyebbé válhat az elalvás, és kipihenten ébredünk. 

A MORGEN Blankets® öko-tex súlyozott takaró egy olyan alvás terápiás eszköz és kiegészítő, amely a testet körbe ölelő finom nyomással jelentősen csökkentheti a szorongást és a stresszt, ezáltal elősegítve a nyugodt, pihentető alvást, a különféle okból fennálló alvászavarok kezelését, vagy megszüntetését.

A termék kiemelkedő minőségét tanúsítványok igazolják. A MORGEN Blankets súlyozott takarók csakis a legjobb minőségű anyagokból készülnek, hogy garantálják a hosszú élettartamot és a luxus érzetet. Minden évszakra és éjszakára tökéletes választás. Súlyozott takaróink gyermekek és felnőttek számára széles súly választékban elérhetők webáruházunkban. Így mindenki számára egyedi és tökéletes alvásélményt biztosítunk - raktárról, azonnali szállítással.

Sőt, mindenképp nézz körül webáruházunkban! Számos más, alvás segítő megoldást találsz gondosan válogatva, mint például anatómiai párnák, alvómaszkok és füldugók, alvást segítő vitaminok, illóolajok, és más készülékek.

Rendezés:

Miben különbözik a súlyozott takaró a hagyományos paplanoktól?

hagyományos paplan és súlyozott takaró közötti különbségek

A súlyozott takaró töltetében egy extra súly réteg kerül elhelyezésre. A réteg célja, hogy plusz nyomást gyakoroljon a testre / bőrre, ezáltal enyhítse a szorongást, nyugtalanságot, bizonyos betegségek és rendellenességek kellemetlen tüneteit. A hatás úgynevezett mélynyomásos stimuláción alapul. Célja, hogy segítse a jó közérzetért felelős hormonok (szerotonin, oxitocin és melatonin) természetes termelődését, egyúttal csökkentse a stresszhormon előállítását a szervezetben. Ily módon összességében támogassa a test és lélek ellazulását, relaxációt, a mély és pihentető alvást.  

A hagyományos paplanokat általában szintetikus anyaggal, vagy tollal töltik meg, és többféle verzióban választhatók (téli, nyári, vagy négy évszakos). A súlyozott takaró esetében ezzel szemben a töltet magja egy hipoallergén, homokszerű finomságú üveggyöngy réteg, mely egyrészt biztosítja a megfelelő nagyságú alvásterápiás súlyt, másrészt csökkenti a forgolódást, ezáltal enyhítve a nyugtalan alvást. A súlyozott takaró felépítésének köszönhetően télen-nyáron használható, úgynevezett négy évszakos kivitel.

Mik a webáruházunkban kapható súlyozott takarók főbb jellemzői?

MORGEN súlyozott takarók anyaga, jellemzői

 1. Takaróink természetes, környezetbarát és öko-tex minősítéssel rendelkező alapanyagból készülnek. 
 2. Nem használunk műanyagot, a terápiás súlyt biztosító töltet hipoallergén üveg granulátumból áll. 
 3. A súly stabilan tartását és megfelelő eloszlását a takaró speciális 7 rétegből álló kialakítása, valamint az erős varrás biztosítja, így a töltet nem mozdul el, nem "vándorol" a takarón belül, és nem szivárog ki belőle. 
 4. A takaró szélén elhelyezett hurkok lehetővé teszik annak huzathoz való stabil rögzítését. A kapcsolódó rögzíthető huzatok szintén kaphatók áruházunkban. 
 5. Széleskörű súly- és méret választékkal állunk rendelkezésre mind gyerekek, mind pedig a felnőttek részére az egyedi testsúly, valamint gyermekek esetén életkori adottságokhoz igazodva. 
 6. Gyártónk több tízezer legyártott takaró tapasztalatával rendelkezik, Európai áruházláncok referenciájával. Takaróink gyártója a következő tanúsítványokkal is rendelkezik: CE (mely igazolja, hogy a takaró megfelel az uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak), ISO, OEKO-TEX STANDARD 100
 7. A hét rétegű varrási technológia, valamint a természetes, környezetbarát alapanyagok garantálják a takaró megfelelő átszellőzését, valamint az ideális hőmérsékletet télen-nyáron.

Milyen hatással lehet a súlyozott takaró használata az alvásra?

Súlyozott takarók pozitív hatásai

Legszembetűnőbb hatása a szorongás, nyugtalanság és stressz enyhítése, csökkentése. Alvásterápiás kiegészítőként enyhíti a feszültséget, nyugtatólag hat a testre és a lélekre. Nemcsak az elalvást segítheti, hanem a mély alvásfázis megfelelő fenntartását is. Mindez pedig hozzájárul a napközbeni energiaszint növeléséhez, a figyelem és koncentráció, valamint a megfelelő teljesítmény fenntartásához.

Kutatások szerint a súlyozott takaró használata természetes módon növeli az alváshormonok (azaz a szerotonin és melatonin) termelését a testben, egyúttal a stressz hormon (kortizol) termelését csökkenti. 

A takarók hatásosságát több tanulmány is bizonyítja. Hatékonyan kezelik az álmatlanságot, melynek következtében:

 • Jobb minőségű alvás
 • Fokozott fizikai aktivitás a nap folyamán
 • A fáradtság, a depresszió és a szorongásos zavarok tüneteinek csökkenése tapasztalható.

Tudtad hogy Svédországban több mint 15 éve használják az egészségügyben gyerekek és súlyos alváshiányban szenvedő felnőttek esetén is?

Mikor ajánlott a súlyozott takaró használata?

Ajánlott esetek, javallatok súlyozott takarókhoz

Magyarországon a nehezített takarók használata viszonylag új keletű jelenség, külföldön már régebb óta használják. Vizsgálatok kimutatták és a vásárlói vélemények is megerősítették, hogy a súlyozott takarók használata pozitív hatással lehet a következő esetekben is:

 • Alvászavarok, álmatlanság
 • Stressz, feszültség
 • ADD és ADHD
 • Autizmus spektrumzavar
 • Szenzoros integrációs zavar
 • Asperger szindróma
 • Nyugtalan láb szindróma
 • Kemoterápia által okozott alvászavarok
 • Menopauza
 • Alzheimer kór, Parkinson kór

Miért fontos a megfelelő alvásminőség?

Mindennapjaink során stresszt okozhat bármilyen veszélyhelyzet, fenyegetettség, vagy egyszerűen csak a hétköznapi emberi kapcsolatok során kialakuló konfliktusok, mint például munkahely, család, párkapcsolat. A mai felgyorsult világ szintén jelentős hatással van nyugalmunkra: a tömeg, a telefon képernyőjén megjelenő folyamatos értesítések, a közösségi média állandó jelenléte károsan hat rá. Egyre kevesebb dolog van, ami nem okoz tartós stresszt az életünkben. Ha hosszú ideig ki vagyunk téve ennek, a káros hatásokat előbb vagy utóbb testünk és lelkünk is megtapasztalja, számos betegség kialakulásához vezethet. A legelső tünet a kevés, vagy nem megfelelő minőségű alvás, mely jelentősen befolyásolja napközbeni munkavégzésünket, koncentráló képességünket, és hatékonyságunkat. A krónikus alváshiány már rövid távon is negatívan hat a memóriára, koncentrációra, később pedig számtalan egészségügyi problémához vezethet, mint például a magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség, szívbetegségek.

A súlyozott takaró testet körbeölelő mélynyomásos terápiás hatása támogatja az ellazulást, mély álomba merülést, valamint a zavartalan éjszakai átalvást. A takaró súlya által keltett nyomás olyan kellemes érzés, mint egy melengető, puha ölelés.  heart

További hasznos tanácsok elalváshoz:

A súlyozott takaró beszerzésével már egy határozott lépést tehetsz az alvásminőséged és egészséged javítása felé. E mellett az alábbi dolgokra érdemes kiemelten figyelned:

 • Feküdjünk le időben, lehetőleg időzítsük az éjszakai alvásunkat este 10 és reggel 6 óra közé,
 • Kerüljük a kék fényt kibocsátó elektromos eszközök használatát lefekvés előtt 1-2 órával: TV, okos telefon, számítógép, laptop,
 • Mindig friss levegő legyen a hálószobában,
 • Legyen teljes sötétség a megfelelő szintű melatonin termelődéshez,
 • Megfelelő külső alvási hőmérséklet (ajánlott a hálószobát 18-21 fok között tartani),
 • Kerüljük a szervezetünket felpörgető italokat: energiaital, alkohol, kávé, kóla, fekete és zöld tea, stb.,
 • Időzítsük a vacsorát lefekvés előtt 2-3 órára, és könnyen emészthető ételeket fogyasszunk,
 • Ne sportoljunk közvetlen lefekvés előtt, mert a fizikai aktivitás is felpörgeti a szervezetünket,
 • Helyezzük magunkat kényelembe, válasszunk megfelelő alátámasztású matracot és párnát, illetve alvást segítő takarót