Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Füldugók alváshoz

Gyakrabban lehet szükséged füldugóra a nyugodt és pihentető alváshoz, mint gondolnád! Legyen szó egy hangosan horkoló partnerről, zajos szomszédokról, erős utcai forgalomról vagy más külső zajokról, füldugóink segítenek neked a zajmentes nyugalom elérésében.

Válogass széles választékunkból, és találd meg a számodra legmegfelelőbb füldugót! Az Alpine kiváló minőségű füldugói kiszűrik és megszüntetik a kellemetlen zajokat. Hipoallergén, kényelmes és puha anyagból készülnek, így nem okoznak irritációt, allergiát, és nem nyomják a fület még oldat fekve sem.

Zárd ki te is a külvilág kellemetlen zaját! Válassz füldugóink közül, és aludd át velük az éjszakát, hogy kipihenten és energiával telve kezdhesd a következő napot!

Sőt, nézz körül webáruházunkban és blogunkban! Nálunk számos alvást segítő megoldást találsz egyedileg és nagy szakértelemmel válogatva: különféle horkolásgátlók, alvásterápiás súlyozott takarók, anatómiai párnák, alvómaszkok, füldugók, alvást segítő tippek, vitaminok, illóolajok és más szuper eszközök, készülékek várnak  smiley

Rendezés:

Füldugók alváshoz - a zajtalan, átaludt éjszakákért

Az éjszakai kellemetlen hangok és zajok, mint például egy horkoló partner, szobatárs, velünk alvó háziállat, hangos szomszédok, koncert, vagy buli a közelben, esetleg éppen egy éjszaka is forgalmas utca sok ember számára nehezítik meg az alvást. Az alváshiány pedig hosszútávon egészségkárosodáshoz és súlyos fáradtsághoz, kiégéshez vezethet.

A minőségi Alpine termékek hatékonyan szűrik a különféle zavaró hangokat. Kínálatunkban speciális, alváshoz, repüléshez és gyerekek számára kifejlesztett egyedi füldugókat találsz a klasszikus szivacsos változat mellett.

A klasszikus szivacsos változat erősen szűri a kinti zajokat. Használata egyszerű, összenyomást követően egy csavaró mozdulattal kell a füljáratba behelyezni. Közkedvelt, és széles körben elterjedt típus. Hátránya, hogy sokaknak kényelmetlen lehet a viselete, esetleg nyomhatja a hallójáratot, különösen azoknál, akik szűkebb anatómiai adottságokkal rendelkeznek.

Ehhez képest a hipoallergén, úgynevezett ThermoShape (nem szilikon) alapanyagból készült egyedi füldugók rendkívül kényelmesek, puhák, még a legszűkebb hallójárattal rendelkező fülbe is illeszkednek, éjszakai viselésük oldalt alvóknak is kényelmes.

A legjobb füldugó kiválasztásához vedd figyelembe alábbi tippjeinket:

A fül és hallójárat adottságai

Mindenki egyéni alkata és adottságai határozzák meg, hogy melyik füldugó típus működik a legjobban. A rosszul illeszkedő füldugók nem biztosítanak kellő zajcsökkentést, akár ki is csúszhatnak a fülből alvás közben. Ha viszont túl nagyok a hallójárathoz, rendkívül kényelmetlenek lehetnek. A fül anatómiai adottsága tehát egy nagyon fontos tényező.

A füldugó típusa

A különböző típusokkal való kísérletezés segíthet megtalálni azt a fajtát, amely a legnagyobb kényelmet és zajcsökkentést biztosítja. Bármilyen alapanyagból, vagy technikával készül egy-egy típus, mindegyiket úgy tervezték, hogy hatékonyan blokkolja a kellemetlen zajokat. A termékoldalakon részletes információt adunk a zajcsökkentés szintjéről, a decibel értékeket megjelölve.

Alapanyag

A jellemző típusok habból vagy más szóval szivacsból, pamut és viasz kombinációjából, szilikonból vagy egyéb prémium minőségű hipoallergén alapanyagból készülnek. Egyes alapanyagok ragadósabbak lehetnek, mint mások, vagy akár kevésbé kényelmesek a használó számára. Nálunk a klasszikus szivacsos változat mellett egyedi hipo-allergén alapanyagból készült füldugókat is találsz.

A füldugó ára

Az eldobható füldugók jellemzően lényegesen olcsóbbak. Ezzel szemben a tisztítható, és újra felhasználható fajták, bár általában valamivel drágábbak, mégis magasabb élettartamuk miatt egyáltalán nem gazdaságtalanabbak. Nem beszélve arról, hogy a környezetvédelem egy egyre fontosabb és sürgetőbb választási szempont!

Zajcsökkentési besorolás

Vásárlás előtt ellenőrizd az NRR-t, azaz a zajcsökkentési decibel tartományokat a termék adatlapon. Minél magasabb a besorolás, annál több hangot tud elzárni a füldugó.