Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Füldugók alváshoz

Sokaknak van szüksége füldugóra a nyugodt és pihentető alváshoz. Az Alpine prémium minőségű füldugói kiszűrik és megszüntetik a kellemetlen zajokat. Zárd ki te is a külvilág zaját, válassz füldugóink közül és aludd át az éjszakát!

Rendezés:

Egyedi füldugók alváshoz - a zajtalan, átaludt éjszakákért!

Az éjszakai kellemetlen hangok és zajok, mint például egy horkoló partner / szobatárs, hangos szomszédok, koncert, buli a közelben, vagy éppen egy forgalmas utca sok ember számára nehezítik meg az alvást. Az alváshiány pedig hosszútávon egészségkárosodáshoz és súlyos fáradtsághoz, kiégéshez vezethet.

A minőségi Alpine termékek hatékonyan szűrik a különféle hangokat. Kínálatunkban speciális, alváshoz, repüléshez és gyerekek számára kifejlesztett egyedi füldugókat találsz a klasszikus szivacsos változat mellett.

A klasszikus szivacsos változat erősen szűri a kinti zajokat. Használata egyszerű, összenyomást követően egy csavaró mozdulattal kell a füljáratba behelyezni. Közkedvelt, és széles körben elterjedt típus. Hátránya, hogy sokaknak kényelmetlen a viselete, nyomja a hallójáratot, különösen azoknál, akik szűkebb anatómiai adottságokkal rendelkeznek.

Ehhez képest a hipoallergén, úgynevezett ThermoShape (nem szilikon) alapanyagból készült egyedi füldugók rendkívül kényelmesek, puhák, még a legszűkebb hallójárattal rendelkező fülbe is illeszkednek, éjszakai viselésük oldalt alvóknak is kényelmes.

A legjobb füldugó kiválasztásához vedd figyelembe alábbi tippjeinket

A fül és hallójárat adottságai

Mindenki egyéni alkata és adottságai határozzák meg, hogy melyik típus működik a legjobban. A rosszul illeszkedő füldugók nem biztosítanak kellő zajcsökkentést, akár ki is csúszhatnak a fülből alvás közben. Ha viszont túl nagyok a hallójárathoz, rendkívül kényelmetlenek lehetnek. A fül anatómiai adottsága tehát egy nagyon fontos tényező.

Típus

A különböző típusokkal való kísérletezés segíthet megtalálni azt a fajtát, amely a legnagyobb kényelmet és zajcsökkentést biztosítja. Bármilyen alapanyagból, vagy technikával készül egy-egy típus, mindegyiket úgy tervezték, hogy hatékonyan blokkolja a zajokat. A termékoldalakon részletes információt adunk a zajcsökkentés szintjéről, a decibel értékeket megjelölve.

Alapanyag

A jellemző típusok habból vagy más szóval szivacsból, pamut és viasz kombinációjából, szilikonból vagy egyéb prémium minőségű hipoallergén alapanyagból készülnek. Egyes alapanyagok ragadósabbak lehetnek, mint mások, vagy akár kevésbé kényelmesek a használó számára. Nálunk a klasszikus szivacsos változat mellett egyedi hipo-allergén alapanyagot találsz.

Ár

Az eldobható füldugók jellemzően lényegesen olcsóbbak. Ezzel szemben az újra felhasználható, tisztítható fajták bár általában valamivel drágábbak, mégis magasabb élettartamuk miatt egyáltalán nem gazdaságtalanabbak. Nem beszélve arról, hogy a környezetvédelem egy egyre fontosabb és sürgetőbb választási szempont!

Zajcsökkentési besorolás

Vásárlás előtt ellenőrizd az NRR -t azaz a zajcsökkentési decibel tartományokat a termék adatlapon. Minél magasabb a besorolás, annál több hangot tud elzárni a füldugó.