Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szempárnák

szempárna egy nyugtató és pihentető kiegészítő alváshoz, jógához, meditációhoz vagy relaxációhoz

Mindegyik termékünk levendulával és bio lenmaggal töltött aromaterápiás hatású természetes ellazító, az elalvást segítő, a szemekre finom nyomással nehezedő párna. Tökéletes ajándék lehet magadnak, barátaidnak, vagy párodnak!

Rendezés:

A szempárnák, vagy más néven szemmaszkok, alvómaszk alakú vagy téglalap alakú párnák (zsákok), amelyek pamutból vagy selyemből készülnek, és illatosított vagy nem illatosított gyógynövényekkel vannak töltve.

Mai világunkban a szempárna bár nem létszükségleti termék, mégis egy hasznos társ lehet a mindennapjainkban. A jelenlegi körülmények (felgyorsult világ, számtalan stresszforrás) olyanok, amilyenek, ezért mindannyian megérdemlünk egy kis kényeztetést, a kényelmes és pihentető alvást, a zavartalan feltöltődést.

A szempárna használata és hatása teljesen különbözik az alvómaszkoktól. Sokan vannak, akik valójában nem is szeretik utóbbiakat, mert például túl feszesnek érzik az arcukon. Ezzel szemben a párnaszerű tasakok kellemesen enyhe nyomással nehezednek a szemre, így kicsit sem zavaró a használatuk. 

Vászon-pamut borítással rendelkeznek, különböző színben kaphatóak, levendulával és bio lenmaggal vannak töltve. Külsejük hihetetlenül puha textúrát kölcsönöz a szempárnáknak, míg a lenmag enyhe súlyt ad hozzá, így a szempárna gyengéd nyomást gyakorol alvás közben. A levendula illata ezt kiegészíti, megnyugtató, terápiás hatású.

A termék könnyen mosható mosógépben, ha szükséges: egyszerűen csak el kell távolítani a huzatot a belső töltetet körbevevő párnáról. A külső pamut rész mosógépben, vagy természetesen kézzel is mosható.

Így használd alváshoz a pihentető szempárnát

Használatához egyszerűen helyezd a szemedre a párnát, és vegyél néhány mély lélegzetet. Az illat gyorsan lehetővé teszi, hogy ellazulj, megnyugodj, mivel az orr közelében van.

A párna súlyát leginkább a szemed alatt és a halántékod környékén kell érezned. Ez majdnem olyan, mint egy nyugtató masszázs. Az alvómaszkokkal ellentétben leesik, amikor éjszaka forgolódsz, mivel nincs pánttal rögzítve, de addigra már mélyen alszol, szóval nem probléma, sőt egy kis extra aromaterápiát nyújt melletted az ágyban! 

Az éjszakai alváson kívül akkor is sokat segít, ha véletlenül stresszes vagy a nap folyamán, és szeretnél egy kicsit megnyugodni, pihenni, meditálni. Ilyenkor csak feküdj körülbelül 10 percet párnával a szemeden, és vegyél több mély lélegzetet. Szívd be a levendulás, pihentető illatot. Miután felkelsz, kipihentnek fogod majd érezni magad, és készen állsz a nap hátralévő részére.

A szempárnák extra felhasználási lehetősége:

  • Fagyasztóban lehűtve hűsítő frissességgel ajándékozzák meg a szem környékét, csökkenti a szem alatti táskákat, duzzanatokat, továbbá jótékony és élénkítő hatású fejfájás esetén.
  • Felmelegítve pedig meleg borogatásként kozmetikai célokra kiválóak, javítják a bőrtónust, feszességet.

Természetes relaxáló hatásuk közismert. Felhasználási területük, és lehetőségük sokkal szélesebb, mint gondolnád. Nem csak a fáradt szemek megnyugtatására szolgálnak, hanem segíthetnek mélyebben ellazulni, javítani a hangulatunkat és az alvásunkat, sőt még mélyebb kapcsolódást is megtapasztalni másokkal például egy jógaórán.

A levendula töltet egy természetes antidepresszáns. Segít az álmatlanságban szenvedőknek, a stressz csökkentésében, de csillapítja például a fejfájást is. 

A szempárna egy másik felhasználási területe, hogy elzárja a szemet a fénytől, és gyengéd pihentető súlyával segítse az álomba merülést, relaxációt, pihenést.

Hideg és meleg borogatásként is használható mikrohullámú sütőben melegítve, vagy fagyasztóban lehűtve. Ez szépségápolási, gyulladás és fájdalomcsökkentési célokat szolgál.

Tudtad? Régi időkben a szempárnákat a rémálmok enyhítésére, vagy egyes helyiségek illatosítására is használták. A gyógynövényeket pedig, mint például a lenmag, levendula, kamilla, eukaliptusz, vagy töltőanyagként használták, hogy megnyugtassák a betegeket és megkönnyítsék az alvást, pihenést, ezáltal a regenerálódást.