Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Súlyozott takaró gyerekeknek - a természetes altató megoldás

Sok szülő számára ismerős, hogy a gyerekkori alvászavarok mennyire megterhelőek a kisgyermekek és a szüleik számára. Nagyon sok kisgyerek nem tud éjszaka eleget pihenni, másnap pedig szoronganak, nyűgösek, nehezen tudnak ismét elaludni vagy az éjszakát átaludni. A lehetséges okok a ma már sajnos gyerekkorban is egyre gyakrabban jelentkező mindennapos stressztől a szociális tényezőkön át az olyan problémákig terjednek, mint az ADHD vagy szenzoros integrációs zavarok.

Egy természetes, gyógyszermentes megoldás lehet a különleges MORGEN Blankets® súlyozott takarók használata gyerekkori alvásprobléma esetén. Takaróinkat gyerekek számára 2 éves kortól ajánljuk otthoni vagy óvodai használatra. Súlya optimálisan a gyermek testsúlyának 8-12%-a.

Böngéssz további hasznos információkat és használati tippeket lentebb. Ha pedig még mindig maradt kérésed, bátran hívd ügyfélszolgálatunkat, ahol mindenben szívesen segítünk!

Intézményeket, óvodákat, alapítványokat is kiszolgálunk. Az intézményi ajánlatkéréseket kérjük közvetlenül az info@aludniszeretek.hu email címre küldjék. 

Rendezés:

Miért lehet hasznos a súlyozott takaró gyerekek számára is?

súlyozott takaró előnyei gyerekek számára

Stresszes időket élünk, és ez hatással van gyermekeinkre is. Sok kisgyerek nyugtalan és bizonytalan, rémálmai, vagy alvási nehézségei vannak. Reggel fáradtan ébrednek, kevésbé tudnak koncentrálni. 

A kielégítő alvás elengedhetetlen az egészséghez és a jó közérzethez, valamint fontos a mindennapi tevékenységekhez is. A gyerekek körében a rossz alvás negatívan befolyásolja a testi és a lelki egészséget, az iskolai vagy sport teljesítményt és a társas kapcsolatokat is. Az elegendő ideig tartó alvás, valamint a jó minőségű alvás jobb figyelmet, viselkedést, kognitív funkciót eredményez, valamint jobb fizikai és lelki egészséggel jár a gyermekek esetében. A megfelelő alvásminőség tehát fontos az iskolai eredményekhez, a felnőttkorba való átmenethez, valamint a munkába álláshoz, különösen az ADHD-s gyermekek esetében. 

Mindemellett a gyerekek alvászavarai jelentős hatással vannak a szülők mindennapi életére, nagyobb stresszel, gyengébb lelki egészséggel és fokozott idegeskedéssel járnak. 

A gyermeknek készített súlyozott takarónk egy tökéletes természetes, gyógyszermentes alvás-terápiás kiegészítő lehet a gyerekkori alvászavarok enyhítésére. A gyermek testére nehezedő súly izomlazítóként aktiválja a test természetes relaxációs válaszát. A takarók hatásosságát több tanulmány is igazolja (részletek lentebb). A súlyozott paplan segít ellazulni, megnyugodni, és jobb minőségű alvást tapasztalhatnak gyermekeink.

A súlyozott takaró használata kellemes érzést kelt a gyermekedben, és a szervezet jó közérzetért és alvásért felelős hormonjainak felszabadulását idézi elő természetes, gyógyszermentes módon. Ha egy gyerek stresszes, aggodalomtól vagy szorongástól szenved, a súlyozott takaró segíthet abban, hogy könnyebben ellazuljon, megnyugodjon éjszaka vagy akár nappal is. 

Miért bennünket válassz?

  1. Takaróink természetes, környezetbarát és öko-tex minősítéssel rendelkező alapanyagból készülnek ellenőrzött forrásból, tanúsítványokkal igazoltan. 
  2. Elkötelezettek vagyunk az egészség és a környezet védelme mellett. Ezért takaróink tartósak, az alkalmazott anyagok pedig mentesek az egészségre ártalmas összetevőktől.
  3. Hogy ne zavarja gyermeked alvását a takaró töltetének zörgése, mi nem használunk műanyagot: a terápiás súlyt apró szemű hipoallergén és hangtalan üveggyöngy granulátum biztosítja. 
  4. A töltet stabilan tartását és a súly megfelelő eloszlását a takaró speciális 7 rétegből álló kialakítása, valamint az erős varrás garantálja.
  5. A terápiás súly nem mozdul el, nem "vándorol" a takarón belül, és nem szivárog ki belőle. 
  6. A takaró felépítése biztosítja a megfelelő átszellőzést, valamint az ideális hőmérsékletet télen-nyáron
  7. Széleskörű súly- és méret választékban elérhetők takaróink mind gyerekek, mind pedig a felnőttek részére a testsúlyhoz, valamint gyermekek esetén az életkori adottságokhoz igazodva:

Gyermekek körében végzett kutatási eredmények

A kutatások azt mutatják, hogy a bőrre nehezedő nyomás növeli az oxitocin és a szerotonin (a „jó közérzet hormonjaink”) százalékos arányát, ugyanakkor csökken a kortizol stresszhormon szintje. Ez fokozott ellazulást és mélyebb alvást eredményez, és lehetővé teszi, hogy a gyerekek gyorsabban elaludjanak. 

A neuropszichiátriai károsodásban szenvedő gyermekeknél, mint például az autizmus és az ADHD, az alvási problémák nagyon gyakoriak. Emiatt az egészségügyi szakemberek külföldön már hosszú évek óta súlyozott paplanokat javasoltak ezeknek a gyerekeknek. Ez az oka annak is, hogy a súlyozott takarók hatásossága kapcsán végzett legtöbb tanulmány a neuropszichiátriai károsodásban szenvedő gyermekekre gyakorolt ​​hatásokat vizsgálta. A tanulmányok igazolták, hogy a súlyozott paplanok segítenek ezeknek a gyerekeknek ellazulni, megnyugodni, és jobb minőségű alvást tudnak biztosítani.

Egy friss és részletes kvalitatív tanulmány a "Szülők tapasztalatai a súlyozott takarónak a figyelemhiányos/hiperaktivitási zavarral (ADHD) és alvásproblémákkal küzdő gyermekekre gyakorolt ​​hatásairól" az alábbi linken olvasható:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8700927/

A tanulmány hozzájárul ahhoz, hogy a szülők szemszögéből jobban megismerjük a súlyozott takarókkal alvásra gyakorolt hatását. A szülők azt tapasztalták, hogy a súlyozott takaró használata által a gyermekeik kielégítő alvást, általános jó közérzetet értek el, és jobban funkcionáltak a mindennapi életben. A súlyozott takaró használata jobb minőségű alvást eredményezett, beleértve az elalváshoz szükséges időt, az alvás folytonosságát és az alvási rutinokat. A gyerekek általános jóléte, közérzete javult, beleértve a kipihentséget, relaxációt és a szorongás csökkenését. A mindennapi életben is könnyebben boldogultak a gyerekek, kiegyensúlyozottabban viselkedtek, javultak a családi és társas kapcsolataik, valamint az iskolai és szabadidős tevékenységekben való részvételük. 

Alábbi linken pedig egy másik tanulmány szintén a takarók pozitív hatását bizonyítja: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34184958/