Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horkolásgátló termékek

Horkolásgátló és horkolás elleni eszközök, termékek széles választékát találod webáruházunkban! Jó ha tudod, hogy bár egyre szélesebb körben elérhető, de nem minden esetben és nem minden eredetű horkolás esetén a műtéti megoldás az egyetlen járható út. 

Ma már számos termék, eszköz és kiegészítő vásárolható, melyek különféle eredetű horkolási problémára nyújtanak megoldást. Ilyen okok lehetnek az orrjárat, a garat vagy a nyelvgyök elváltozásai, alvási apnoe, állkapocs rendellenességek, de egy banális nátha, allergia vagy reflux is.

Rendezés:

Ezért fontos tenni a horkolás ellen...

A horkolás, mint jelenség számos komoly egészségügyi kockázattal jár. De ha csak rövid távon nézzük a kedvezőtlen hatásokat, akkor a kimerültség, fáradtság, a memória és koncentráló képesség hiánya mind jelentős és káros következményei az éjszakai oxigénhiánynak, vagy pusztán az át nem aludt éjszakának.

Mindenki tudja milyen nehéz egy horkoló partnerrel vagy szobatárssal együtt aludni. Hangos, felébreszt álmodból, vagy éppen akkor kezdi újra, mikor visszaaludnál. Rossz esetben egész éjszaka álmatlanul forgolódsz, miközben a másik vígan húzza a lóbőrt! De valóban így van ez? Neki tényleg nem okoz problémát ez a kellemetlen állapot? 

Annak ellenére, hogy sok esetben látszólag a horkoló személyt magát nem zavarja a dolog, mégis rá nézve a legveszélyesebb. Számára a legfontosabb, hogy tegyen ellene, mert a hangzavar okozta kellemetlenségen túl számos szövődménnyel és egészségügyi kockázattal is számolni kell. Ilyenek jellemzően a légzéskimaradás okozta oxigén hiány, hosszabb távon a magas vérnyomás, cukorbetegség, stroke.

Horkolás ellen mindenki számára egyformán működő megoldás nincs. Miden esetben érdemes a kiváltó okokat megvizsgálni, így az ahhoz leginkább alkalmazkodó megoldás már könnyen kiválasztható. 

Ma  már szép számmal adódnak egyszerű és hatékony, költséges kivizsgálás nélkül is elérhető / megvásárolható horkolás elleni eszközök. Ezek közül webáruházunkban az alábbiakat találod meg:

Horkolás elleni tapasz és orrgyűrű

Abban az esetben nyújtanak hatékony megoldást, ha a horkolást az orrjárat elváltozásai, például orrsövény ferdülés, szűk orrjárat okozzák. E mellett kiválóan alkalmasak a nátha, allergia, vagy reflux okozta orrdugulás megszüntetésére, a légutak tágítására, megnyitására. A méret választható, így alkalmazkodik az egyéni adottságokhoz.

Szájbetét horkolás ellen

Ha a horkolást az állkapocs, a garat, vagy a nyelvgyök rendellenességei / elváltozásai okozzák, a szájbetétet javasoljuk kipróbálásra. A működési mechanizmusuk lényege, hogy fixáló sínként viselkednek szájban, a megfelelő pozícióban rögzítik az állkapcsot, ezáltal megszüntetve a kiváltó okot. További előnyük, hogy éjszakai fogcsikorgatás esetén is védelmet biztosítanak a fogazat számára, így két problémát is orvosolnak egyszerre.

Horkolásgátló fejpánt

Az állpánt vagy más néven fejpánt ideális megoldás nem specifikus horkoláshoz, alvási apnoe, állkapocs rendellenességek, valamint állkapocs remegés esetén. Tapasztalataink szerint bármely ok esetén hatékonyan segít azzal, hogy rögzíti és zárva tartja a szájat.

Horkolásgátló készülékek

Termékkínálatunkba bekerültek még a Beurer által gyártott készülékek, megbízható magas német minőségben, 3 év garanciával. Részletek a termék oldalon.