Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horkolásgátlók, horkolás elleni termékek

Horkolásgátló és horkolás elleni eszközök, termékek széles választékát találod webáruházunkban! Jó ha tudod, hogy bár egyre szélesebb körben elérhető, de nem minden esetben és nem minden eredetű horkolás esetén a műtéti megoldás az egyetlen járható út. Ma már számos termék, eszköz és kiegészítő vásárolható, melyek különféle eredetű horkolási problémára nyújtanak segítséget, vagy kiegészítő megoldást. A horkolást kiváltó okok lehetnek az orr, a száj, a nyelv, vagy a torok elváltozásai, állkapocs rendellenességek, de egy banális nátha, allergia vagy reflux is. Bővebb információt lentebb görgetve a termékek alatt olvashatsz.

Rendezés:

Ezért fontos tenni a horkolás ellen

A horkolás, mint jelenség számos komoly egészségügyi kockázattal jár. De ha csak rövid távon nézzük a kedvezőtlen hatásokat, akkor a kimerültség, fáradtság, a memória és koncentráló képesség romlása mind jelentős és káros következményei az éjszakai oxigénhiánynak, vagy pusztán az át nem aludt éjszakának.

Mindenki tudja milyen nehéz egy horkoló partnerrel vagy szobatárssal együtt aludni. Hangos, felébreszt álmodból, vagy éppen akkor kezdi újra, mikor visszaaludnál. Rossz esetben egész éjszaka álmatlanul forgolódsz, miközben a másik vígan húzza a lóbőrt! De valóban így van ez? Neki tényleg nem okoz problémát ez a kellemetlen állapot? 

Annak ellenére, hogy sok esetben látszólag a horkoló személyt magát nem zavarja a dolog, mégis rá nézve a legveszélyesebb. Számára a legfontosabb, hogy tegyen ellene, mert a hangzavar okozta kellemetlenségen túl a horkolás számos szövődménnyel és egészségügyi kockázattal is járhat. Ilyenek jellemzően a légzéskimaradás okozta oxigénhiány, hosszabb távon a magas vérnyomás, cukorbetegség, vagy akár a stroke.

Horkolás ellen azonban mindenki számára egyformán működő megoldás nincs. Minden esetben érdemes a kiváltó okokat mélyebben megvizsgálni, így az ahhoz leginkább alkalmazkodó megoldás már könnyebben kiválasztható. 

Ma már szép számmal adódnak egyszerű és hatékony, költséges kivizsgálás nélkül is elérhető, megvásárolható horkolás elleni eszközök.

 

Ezek közül webáruházunkban az alábbi horkolás elleni termékeket találod meg: (Az oldalt található szűrő használata segít választani az egyes horkolás típusok szerint ajánlott termékeink közül.)

 

Nyelv eredetű horkolás ellen

A hanyatt fekvő helyzetben történő horkolást a legtöbb esetben a nyelv hátra esése váltja ki. A nyelv eredetű horkolás felnőtteknél az egyik leggyakoribb típus. Alapvetően ezekben az esetekben arról van szó, hogy az alvás közben ellazult nyelv a fekvő testhelyzetben fellépő gravitáció hatására hátra csúszik a torokba, így horkolni kezdünk.

Erre a típusú horkolásra jó megoldást nyújtanak az úgynevezett testhelyzetet korrigáló eszközök (horkolás elleni öv, vagy párna), illetve a különféle szájbetétek. Előbbi a testhelyzet megváltoztatásával a nyelv hátra esését okozó gravitációt csökkenti. Utóbbi pedig az állkapocs rögzítésével próbálja a hátra csúszást megakadályozni.

Száj eredetű horkolás ellen

A horkolás másik gyakori kiváltó oka a garatban fellépő szöveti vibráció, laza szövetek. Ez a típus jellemzően a szájon át történő légzés közben fordul elő. A szájon keresztüli levegővétel nem biztosít kellő helyet a kívánatos légáramlás számára, így horkolni kezdünk.

Erre a típusú horkolásra az orrlégzést javító termékek (horkolásgátló orrcsipesz, orrgyűrű és orrtapasz) jelentik a legalkalmasabb megoldást. Hatásukat remekül kiegészítik a szájon át történő légzést csökkentő horkolás elleni szájtapaszok, szájbetétek és fogvédők.

Orr eredetű horkolás ellen

Ha az orrjáratok beszűkültek vagy el vannak dugulva, a levegő nem tud megfelelően áramlani az orron keresztül. A felső légutakban így negatív nyomás képződik, a szövet a légutak teljes területén összehúzódik vibrációt és horkolást okozva. Ez az a horkolás típus, ahol a kiváltó okok lehetnek átmenetiek (pl. megfázás, allergia), vagy tartósak (orrsövény ferdülés, orrpolip, egyéb elváltozások az orrban).

Minden orr eredetű horkolás estén az orrlégzést javító orrtágító megoldásokat javasoljuk kipróbálásra: horkolás elleni orrtapasz, AIRMAX orvosi tisztaságú anyagból készült holland orrcsipesz, vagy horkolásgátló orrgyűrű hozhat enyhülést a problémára.

Torkok eredetű horkolás ellen

A torok laza, ernyedt szövete viszonyleg ritkább esetben okoz egyszerű, nem kóros horkolást. A torok eredetű horkolás azonban az obstruktív alvási apnoe egyik leggyakoribb kiváltó oka. Amennyiben alvási apnoéban szenved mindenképp szükséges orvoshoz fordulni, és orvosi javaslatra lehetséges a különféle horkolás elleni termékek bevonása a kezelésbe.