Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horkolásgátlók - műtét nélküli megoldások horkolás ellen

Hangos horkolás zavarja folyamatosan az éjszakáid? Ha a saját magad, vagy a párod horkolásától régóta nem alszol jól, problémáddal nálunk jó helyen jársz! 

Horkolásgátló eszközök széles választékát gyűjtöttük össze, melyek költséges kivizsgálás és műtéti megoldás nélkül is segíthetnek megszüntetni a kellemetlen horkolástTermékeink bármilyen eredetű horkolási problémára segítséget vagy kiegészítő megoldást nyújthatnak. Válogathatsz kínálatunkban a horkolást kiváltó okok szerint (használd a szűrő funkciót), sőt, méret szerint is, ha már ismered és használtad az adott terméket.

A számodra legmegfelelőbb termék kiválasztásához tanácsainkat, tippjeinket lentebb találod. Ha bizonytalan vagy, hívj és szívesen segítünk a választásban!

Számos horkolásgátló termékünk egészségpénztárra is elszámolható!

Rendezés:

Így válassz magadnak horkolásgátló terméket!

Ha háton fekve horkolsz

A hanyatt / háton fekvő helyzetben történő horkolást a legtöbb esetben a nyelv hátra esése váltja ki. Ez a felnőtteknél az egyik leggyakoribb horkolás típus. 

Erre a típusú horkolásra jó megoldást nyújtanak az úgynevezett testhelyzetet korrigáló eszközök:

  • horkolásgátló párna a testhelyzet megváltoztatásával a nyelv hátra esését okozó gravitációt csökkenti, az nem tud hátra csúszni a torokba, így nem indul meg a horkolás.
  • A különféle szájbetétek az állkapocs rögzítésével gátolják a nyelv hátra esését, így járulnak hozzá a horkolásmentes éjszakákhoz.

Ha nyitott szájjal horkolsz, vagy rendszeresen szájon át lélegzel

A horkolás másik nagyon gyakori típusa a szájon keresztül történő légzés miatt fordul elő. A szájon keresztüli levegővétel nem biztosít kellő helyet a megfelelő légáramlás számára, így horkolni kezdünk. Ront a helyzeten, ha ellazulnak a szövetek a torokban és a szájban. Ezért is fordul elő gyakrabban, vagy nagyobb intenzitással például alkohol fogyasztást követően.

Erre a típusú horkolásra az orrlégzést javító, az orrlégzés felé terelő termékek kiváló megoldást jelentenek:

  • A horkolásgátló orrcsipesz, orrgyűrű és orrtapasz megnyitja az orrjáratot, növeli az orron keresztül áramló levegő mennyiségét, ezáltal segít abban, hogy ne a szájon keresztül kellejen lélegezned.
  • A szájon át történő légzést gátló / csökkentő, valamint a helyes orrlégzés felé terelő szájtapaszok kifejezetten a nyitott szájjal való horkolás ellen lettek kifejlesztve. Elérhetők minden méretben, minden korosztály számára, sőt, sportoláshoz, és kifejezetten szakállasoknak is. 
  • A horkolás elleni szájbetétek szintén segítenek a szájat zárva tartani, az orrlégzés felé terelni használójukat.

Ha azért horkolsz, mert az orrodon nem kapsz rendesen levegőt

Ha az orrjáratok szűkek, vagy el vannak dugulva, a levegő nem tud megfelelően áramlani az orron keresztül. Ez az a horkolás típus, ahol a kiváltó okok lehetnek átmenetiek (pl. megfázás, nátha, allergia), vagy tartósak (reflux, krónikus, régóta fennálló orrdugulás, orrsövény ferdülés, orrpolip, vagy egyéb elváltozások az orrban).

Minden orr eredetű horkolás estén az orrlégzést javító, orrtágító megoldásokat javasoljuk:

  • horkolás elleni orrtapasz kívülről megemeli, ezáltal megnyitja és széthúzza az orrszárnyakat, azonnal felszabadítja a légutat
  • Az AIRMAX orrcsipesz egy orvosi tisztaságú anyagból készült holland termék, mely különleges kialakításának köszönhetően a leghatékonyabb orrtágítónk
  • horkolásgátló orrgyűrű egy kedvező árú, enyhébb orrjárat tágítást nyújtó népszerű megoldás.

Alvási apnoe

Amennyiben alvási apnoé gyanúja merül fel, vagy már diagnosztizálták, mindenképp szükséges orvoshoz fordulni, és orvosi javaslatra lehetséges a különféle horkolás elleni termékek bevonása a kezelésbe! Alvásfigyelő és apnoe monitor készülékeink segíthetnek a probléma felismerésében, kénylemesen, otthonodban. A mért eredményeket megoszthatod kezelőorvosoddal.

 

Ha bizonytalan vagy, hogy nálad mi okozhatja a horkolást, végezd el népszerű tesztünket, és válassz megoldást az eredménynek megfelelően!

A tesztünket itt találod: https://aludniszeretek.hu/blog/horkolas-teszt

További hasznos információkat tudhatsz meg a horkolásról, annak okairól blogunkban! Jó böngészést, és horkolásmentes éjszakákat kívánunk!