Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éjszakai fogvédők fogcsikorgatás ellen, a pihentetőbb éjszakákért

Egész éjjel csikorgatod a fogad? Reggelente fáj az álkapcsod, vagy a fejed? Lehet nem is tudsz róla, de panaszaid hátterében a fogcsikorgatás állhat!

De miért is fontos az éjszakai fogvédelem? Egy éjszakai fogvédő rendkívül fontos szerepet játszhat az általános fog- és szájhigiénia terén. Az alvás közbeni fogcsikorgatás nem csak kellemetlen, de hosszú távon komoly károkat is okozhat a fogakban. A fogak közötti állandó feszültség, az állkapocs fájdalom és az alvászavarok mind olyan problémák, amelyeket az éjszakai fogvédő használatával hatékonyan kezelhetsz.

Böngészd át kínálatunkat, ismerkedj meg termékeink részletes jellemzőivel, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő fogvédőt! 

Sőt, nézz körül webáruházunkban és blogunkban! Nálunk számos alvást segítő megoldást és tanácsot találsz egyedileg és nagy szakértelemmel válogatva: különféle horkolásgátlók, alvásterápiás takarók, anatómiai párnák, alvómaszkok, füldugók, alvást segítő cikkek, vitaminok, illóolajok és más szuper eszközök, készülékek várnak   wink

Rendezés:

Mikor lehet szükséged egy jó éjszakai fogvédőre?

Fogcsikorgatás ellen

Nagyon gyakori, hogy alvás közben csikorgatjuk a fogunkat – főként gyerekkorban. De felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag magas százaléka őrli fogait álmában. Ez a nagyon is gyakori, ám kellemetlen tünet más néven a bruxizmus. A kiváltó okok között a stressz, a szorongás, a belső feszültség a legtöbbször meghúzódó jelenség. De egy rosszul nőtt fog vagy fogsor is okozhatja. Különféle gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (például altatók, nyugtatók). Alvászavarok esetében is jelentkezhet, illetve a horkolók és alvási apnoésak körében szintén gyakoribb az előfordulása. Sajnos a kiváltó okon túli további kellemetlen következményekkel és tünetekkel is jár mellékhatásként, mint például a fogzománc károsodása, az állkapocs fájdalma, ínysorvadás, fejfájás. Ezért muszáj komolyan venni és a fogazat megfelelő védelmét mielőbb biztosítani!

Alváshoz és horkolás ellen

A fogcsikorgatáson túl is vannak olyan alvási problémák, amik indokolják a fogakat és állkapcsot rögzítő, stabilizáló sín éjszakai viselését. Ilyen lehet az enyhe vagy közepes súlyosságú horkolás amit a száj és a felső légutak lágy részeinek a mozgása, vibrálása okoz ezért szükség van azok fixálására. Fogvédőink és horkolásgátló szájbetétünk segíthet a horkolás csökkentésében, vagy akár meg is szüntetheti azt.

Termékeink hő hatására lágyuló BPA, PVC és latexmentes anyagból készülnek, kényelmes és egyszerű formálhatóságot biztosítanak. Olvass tovább a termékleírásban!