Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogvédők

A fogak védelmére felnőttől gyerekig gyakorlatilag bárkinek szüksége lehet különféle okokból (fogcsikorgatás, állkapocs fájdalom) és változatos helyzetekben (alváshoz, sporthoz). Webáruházunkban az alábbi termék típusokat találod meg (részletek lentebb és a termékoldalakon):

Rendezés:

Sport fogvédő

Akár felnőttről, akár gyerekről van szó, a küzdő- és más kontakt sportok, vagy sérülés veszélyének kitett egyéb, nem kontakt sportágak esetén egyszerűen kötelezően szükség van fogvédő használatára, ami védi a fogazatot és a szájat a sérüléstől, így elkerülhetők a kellemetlen balesetek.

Fogcsikorgatás elleni sín

Nagyon gyakori, hogy alvás közben csikorgatjuk a fogunkat – főként gyerekkorban. De felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag magas százaléka őrli fogait álmában. Ez a nagyon is gyakori, ám kellemetlen tünet más néven a bruxizmus. A kiváltó okok között a stressz, a szorongás, a belső feszültség a legtöbbször meghúzódó jelenség. De egy rosszul nőtt fog vagy fogsor is okozhatja. Különféle gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (például altatók, nyugtatók). Alvászavarok esetében is jelentkezhet, illetve a horkolók és alvási apnoésak körében szintén gyakoribb az előfordulása. Sajnos a kiváltó okon túli további kellemetlen következményekkel és tünetekkel is jár mellékhatásként, mint például a fogzománc károsodása, az állkapocs fájdalma, ínysorvadás, fejfájás. Ezért muszáj komolyan venni és a fogazat megfelelő védelmét mielőbb biztosítani!

Horkolás elleni fogvédő alváshoz

A fogcsikorgatáson túl is vannak olyan alvási problémák, amik indokolják a fogakat és állkapcsot rögzítő, stabilizáló sín éjszakai viselését. Ilyen lehet az enyhe vagy közepes súlyosságú alvási apnoe, a horkolás amit a száj és a felső légutak lágy részeinek a mozgása, vibrálása okoz ezért szükség van azok fixálására. 

Fogszabályozás során

Fogszabályozás mellett is szükség van a fogak megfelelő védelmére a fenti esetekben. Erre a célra egyértelműen az egyedileg formázható sín a legjobb megoldás. Ezt elkészítheti fogorvos is, de az áruházunkban kapható meleg vizes típusok is tökéletesen alkalmasak fogszabályozó melletti viseletre.

Termékeink hő hatására lágyuló BPA, PVC és latexmentes anyagból készülnek, kényelmes és egyszerű formázhatóságot biztosítanak. Egyes változatok mentolos ízesítéssel is elérhetők.