Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alvást segítő vitaminok

Számos alvásszakértő és tudományos cikk is alátámasztja, hogy az alvás minősége és mennyisége történelmi mélyponton van. A jó minőségű alvás gyakran a helyes alvási rutin és szokások kialakításával kezdődik. Sokunk számára számára azonban ez nem elég.

Ha egy kis extra segítségre van szükséged az elalváshoz, vagy ahhoz, hogy éjjel felébredve ne forgolódj álmatlanul, az alábbi alvást segítő vitaminok és napközbeni koncentrációt fokozó kapszulák segíthetnek természetes úton, a hozzászokás veszélye nélkül:

Sőt, nézz körül webáruházunkban és blogunkban! Nálunk számos alvást segítő megoldást találsz egyedileg és nagy szakértelemmel válogatva: különféle horkolásgátlók, alvásterápiás súlyozott takarók, anatómiai párnák, alvómaszkok, füldugók, alvást segítő tippek, vitaminok, illóolajok és más szuper készülékek      wink

Rendezés:

A Magyar Alvás Szövetség országos felmérése alapján 2021-hez viszonyítva 2022-ben kiemelkedően romlott a nők és az idősebbek alvásállapota. Az ideális 8 óra helyett 7-7,5 órára csökkent a napi átlag alvásidő. Emellett az éjszakai felébredések száma és hossza is megnőtt.

Habár sokan kifejezetten figyelnek az időben történő elalvásra, sőt még a kamillatea, fürdés és fogmosás esti rutint is szorgalmasan betartják, hogy rákészítsék a testüket és agyukat az alvásra, még így is akár több órás ágyban forgolódás, és kialvatlanság az eredmény.

Miért nem sikerül elaludni még akkor sem, ha teljesen elfáradunk?

Még ha teljesen el is fáradunk estére, sokszor a stressz és a fejben kavargó gondolatok miatt nem sikerül elaludni. Egyszerűen az agyunk nem tudja feldolgozni az ágyba kerülésig az aznapi stresszt és a fokozott ingereket, a rengeteg impulzust, ami ért minket. Folyamatosan előjönnek megoldandó problémák, nyugtalanító gondolatok, amelyek gátolják az elalvást. Ez egy ördögi kör, még tovább gyűrűzhet, és emiatt gyakran akár több órán át nem sikerül elaludnunk.

A stresszoldás és a gondolatok tisztázása nélkül szinte lehetetlen a pihentető alvás. ebben segíthetnek a különféle relaxációs, stressz levezető technikák:

  • naplóírás,
  • pozitív gondolatok,
  • az alvókörnyezet, a hálószoba megfelelő kialakítása.

A természetes alvás segítő vitaminok, étrendkiegészítő hatóanyagok is hozzájárulhatnak a pihentető alváshoz.

De mielőtt pár fontos összetevőt felsorolnánk, fontos megemlíteni, hogy kifejezetten óvatosan kell a szintetikus alvássegítők, altatók, vagy az alváshormon (melatonin) koncentrátumok felé nyúlni.

A szintetikus nyugtatók és alvássegítők sokszor orvosi receptre kapható készítmények. Átmentileg valóban segítséget nyújthatnak, azonban hosszabb távon hozzászokáshoz vezethetnek. Ezeket a készítményeket mindig körültekintően és szigorúan kezelőorvossal való egyeztetést követően érdemes csak szedni.

Több természetes alternatíva is segíthet a pihentető alvásban és az alváshigiéniád javításán. A Flow Relax & Night alvás segítő vitamin kapszula a pihentető alvást komplex módon kétféleképpen támogatja: Hatóanyagainak egy része a stresszcsökkentéssel segíti előidézni egy nyugalmi állapot. A többi hatóanyag magát a pihentető alvást támogatja. Ezáltal nem csak az álmatlanságot és az éjszakai esetleges ébredések számát és hosszát tudod csökkenti, hanem reggelre jobb hangulattal, kipihentebben kelhetsz fel.

Elmondható tehát, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az alvásminőség javítására, mivel a helyes alváshigiénia kialakításával a napi energiaszint is nő, illetve a stressz-szint és a hosszú távú káros megbetegedések kockázata is csökken.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hihetetlenül fontos az egészség szempontjából. A jó alvás elősegíti a test és az agy megfelelő működését. A pihentető éjszakai alvás javíthatja a koncentrációt, a tanulást, a memóriát, a döntéshozatalt és még a kreativitást is. Tulajdonképpen az életminőségünket, a produktivitásunkat, a motivációnkat és a kedvünket is meghatározza.

Ezzel szemben, a nem megfelelő alvás összefüggésbe hozható olyan egészségügyi kockázatokkal, mint a szívbetegség, a cukorbetegség és az elhízás.