Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes altatók, nyugtatók - pihentető éjszakák, mellékhatások nélkül

Nehezen megy az elalvás? Gyakori éjszakai ébredés és álmatlan forgolódás jellemzi az éjszakáid? Sajnos az alvászavar, a minőségi alvás hiánya, a fáradt ébredés egyre gyakoribb és elterjedtebb, rendkívül sokakat érintő probléma!

De mit tehetsz ellene, ha nem szeretnél altatókhoz nyúlni a hozzászokás és a mellékhatások veszélye miattJó hírünk van! Léteznek olyan természetes altatók, nyugtatók, alvást segítő vitaminok, és egyéb alvást segítő eszközök, melyek nem okoznak mellékhatást, gyógyszer és vegyszermentesen segítik elő a jobb alvást, a nyugodtabb éjszakákat és a kipihent ébredést.

Böngészd át kínálatunkat, ismerkedj meg termékeink részletes jellemzőivel, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő természetes, gyógyszermentes alvást segítő megoldást! 

Sőt, nézz körül webáruházunkban és blogunkban! Nálunk számos alvást segítő megoldást találsz egyedileg és nagy szakértelemmel válogatva: különféle horkolásgátlók, alvásterápiás súlyozott takarók, anatómiai párnák, alvómaszkok, füldugók, alvást segítő tippek, vitaminok, illóolajok és más szuper eszközök, készülékek várnak  wink

Rendezés:

Az álmatlanság és más alvásproblémák kezelése érdekében egyre többen és egyre gyakrabban az altatókhoz fordulnak. A legtöbb altató azonban nem javasolt hosszú távú használatra. Általánosságban elmondható, hogy szinte az összes altató gyógyszernél előfordulhatnak negatív hatások. Ilyenek lehetnek*:

 • Túlságosan elhúzódó hatás: Az altatót szedők jelentős hányada tapasztalja, hogy a nyugtató hatás az ébredés után is fennmarad, így napközben is túlzott álmosságot vagy lelassult gondolkodást okoz. Ez a probléma leginkább azok számára aggasztó, akik reggel autót vezetnek, vagy nagy koncentrációt igénylő munkát végeznek.
 • A hozzászokás veszélye: Az altatók hosszútávú, rendszeres használata során előfordulhat, hogy a szervezet már nem reagál az addig megszokott mennyiségre. Ilyenkor sokaknál emelni kell az elalváshoz szükséges mennyiséget. A túl nagy dózis viszont növelheti a mellékhatások kockázatát. További probléma, hogy az altatók használatának hirtelen leállítása elvonási tüneteket válthat ki.
 • Zavartság, a koordináció elvesztése. Az erős nyugtató hatás miatt egyesek zavartnak érezhetik magukat, szédülhetnek. Ennek eredményeként közvetlenül lefekvés előtt vagy éjszaka ki vannak téve az esések vagy más balesetek veszélyének.
 • Rendellenes viselkedés: Az altató bevétele után néhányaknál előfordulhat, hogy furcsa viselkedést tanúsítanak. Közben részben alszanak, és nincsenek tudatában cselekedeteiknek. Ez a viselkedés az egyszerű dolgoktól, például a beszédtől az összetettebb tevékenységekig, például az alvajárásig terjedhet.
 • Allergiás reakció: Bár az altatók által kiváltott allergiás reakciók ritkák, azonban néhány embernél súlyos állapothoz is vezethetnek. Minden altató betegtájékoztatójában szerepel az allergiás reakció, mint mellékhatás veszélye.
 • Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás: Az altatók kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel, és potenciálisan megváltoztathatják azok hatékonyságát vagy a szervezetre gyakorolt hatását.
 • Mellékhatások: Egyes altatók negatív hatással lehetnek más egészségügyi állapotokra. Például a depressziós tünetek romlását okozhatják, míg más esetben előfordulhat nehezített légzés is, mely kifejezetten kockázatos például az alvási apnoéban szenvedőknek.

*Forrás: https://www.sleepfoundation.org/sleep-aids

A gyógyszerek esetében fennálló veszélyekkel szemben a természetes altatók és nyugtatók legfőbb előnye, hogy:

 • Nem okoznak hozzászokást.
 • Mellékhatás mentesen támogatják a könnyebb álomba szenderülést.
 • Csökkenthetik az éjszakai felébredés valószínűségét.
 • Az alvás javulásával enyhül a nappali álmosság, az alváshiány okozta koncentrációs zavar, és csökken számos egészségügyi probléma veszélye.

Ide tartoznak az alábbi vény nélkül kapható alvás segítő vitaminok, és a különféle alvás segítő eszközök és illóolajok.

Természetes altató hatású vitaminok, étrend kiegészítők, gyógynövények

L-triptofán

A triptofán egy olyan aminosav, amely felelős a szerotonin, a melatonin és a kinurenin hormonok termeléséért és ezáltal képes csökkenteni a stresszt és elősegíteni a nyugodt alvást.

Ashwaghandha

Ősi keleti orvosláson alapuló, manapság igencsak elterjedt és rendszeresen használt gyógynövény. Stresszcsökkentő hatású, és a szorongás tüneteit is csökkentheti.

Valeriana

A Valeriana, más néven orvosi macskagyökér egy olyan gyógynövény, mely az idegrendszerre van nyugtató hatással. Természetes úton segít javítani az alvás minőségét és gyorsítja az elalvás folyamatát. Ezenkívül enyhíti a szorongást, segít a fáradtság, kimerültség leküzdésében, de a stresszes szituációknál is hasznát vehetjük.

Sárgadinnye kivonat (szuperoxid diszmutáz)

Több kutatás kimutatta, hogy a szuperoxid diszmutáz az oxidatív stressz ellen kifejezetten jól támogatja a szervezet természetes védekező képességét. Pozitívan hat továbbá olyan stressz okozta tünetekre, mint az alvászavar, ingerlékenység és fáradtság.

Magnézium

A magnézium hozzájárul az idegrendszer, az izmok normál működéséhez, továbbá segíti a normális pszichológiai funkciók fenntartását, a sejtregenerációt. Pontosan ezért kifejezetten hozzájárul a pihentető, regeneráló alváshoz.

Természetes altató hatású illóolajok

A hálószobában érdemes bevetni néhány nyugtató hatású, természetes illóolajat, aromát a könnyed elalvás támogatására.

A levendula egy nagyon közkedvelt, extra nyugtató hatású virágos illóolaj. Enyhíti a szorongást, a stresszt és a depressziót.

A kamilla szintén segíthet legyőzni az álmatlanságot a szorongás csökkentésével és a depresszió enyhítésével.

A vetiver illóolaj nyugtató és földelő aromájának köszönhetően ideális például masszázsterápia során.

Alvást segítő illóolaj kollekciónkban nyugtató, altató és energizáló hatású illóolajokat válogattunk a jobb alvás és az energikus nappalok támogatására.

Nyugtató hatású, relaxációs eszközök

Különleges alvást segítő készülékeink fénnyel és hanggal támogatják az esti lecsengést, ellazulást és a nap végi relaxációt. Segíthetnek mély álomba szenderülni, és tökéletes kiegészítői a különféle relaxációs gyakorlatoknak, és légzés technikáknak.

Az ébresztőfény egy kiváló választás a klasszikus ébresztőóra helyett. Nemcsak ébredéskor vesszük hasznát, hanem az úgynevezett „napnyugta funkciója” a fokozatosan halványodó fény hormonháztartásra gyakorolt hatásán keresztül a természetes elalvást támogatja. Reggelente pedig egy nagyon szeretnivaló helyettesítője a kellemetlen hangú ébresztőórának. Lassan emelkedő, egyre erősödő fénye fokozatosan készíti fel a testet az ébredésre, a hormontermelés aktivizálásával természetes és kipihent ébredést biztosít.