Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Felnőtt súlyozott takarók 5-10 kg

Súly
Méret
150 x 200 cm

Kedves Vásárlóink, súlyozott takaróink már csak 9 és 10 kilogramm súlyban rendelhetők. A készletfeltöltő gyártás folyamatban van, hamarosan kisebb súlyban is újra elérhetők!

A súlyozott takaró, súlypaplan, vagy más néven nehezített paplan egy alvást segítő terápiás takaró. Otthoni használatra tervezve a mindennapos stressz, feszültség,  szorongás okozta alvászavarral, álmatlansággal küzdő felnőttek számára, akik szeretnének nyugodtabban aludni. 

A töltet által biztosított súly gravitáció-szerűen körbeöleli a testet, kellemes, megnyugtató érzést ad.

Felnőtteknek esetében a paplan súlya optimálisan a testsúly 8-12%-a. Készleten lévő termékeink 5, 6, 7, 8, 9, és 10 kilogramm súlyban elérhetők. A felnőtt takarók mérete fix 150 x 200 cm, mely a legtöbb ágyneművel kompatibilis, de áruházunkban kapható speciális rögzíthető huzat is itt: linkA gyermekek részére ajánlott súlyozott takaróink pedig itt találhatók: link.

Elérhetőség: Rendelhető
Várható szállítás: 2022. február 03.
Szállítási díj: 1.670 Ft

Leírás és Paraméterek

Kedves Vásárlóink, súlyozott takaróink már csak 9 és 10 kilogramm súlyban rendelhetők. A készletfeltöltő gyártás folyamatban van, hamarosan kisebb súlyban is újra elérhetők!

Főbb termék jellemzők

heart 100% prémium öko-tex pamut

heart Hipo-allergén üveg granulátum töltet (nem műanyag!)

heart Hurkokkal 8 ponton rögzíthető a huzatához

heart Teljes súlyválaszték minden kilogrammban

heart Több ezer legyártott takaró tapasztalatával rendelkező gyártó, Európai áruházláncok referenciájával

Miben segít a nehezített takaró?

A nehezített paplan egy kellemes tapintású, pihentető súlyú takaró, alvásjavító és alvásterápiás különlegesség. Egyes országokban gyógyászati célokra, kórházakban is alkalmazzák. Hatása az úgynevezett mélynyomásos stimuláción alapul, illetve annak egy formájaként értelmezhető. Használója számára legszembetűnőbb hatása lehet a szorongás, nyugtalanság és stressz enyhítése, csökkentése. 

A módszerről több kutatás is kimutatta, hogy alkalmas a szorongással, álmatlansággal küzdő, az egész napos stressz miatt nehezen álomba merülő, vagy éppen inszomniában szenvedő felnőttek alvásminőségének javítására. Egy svéd vizsgálat szerint a megfigyelt, közepesen súlyos álmatlanságban szenvedő páciensek nyugodtabb éjszakai pihenésről és kevesebb alvást megszakító ébredésről számoltak be, miután két héten keresztül a súlyozott takarók alatt aludtak.

De a súlyozott takarók használata pozitív hatással lehet a következő rendellenességek és betegségek kezelésére is: autizmus, bipoláris zavar, Alzheimer vagy Parkinson kór

A takarók a krónikus fájdalommal élők alvásminőségét éppúgy javíthatják, mint a depresszióval küzdőkét, illetve változókorban is hatásos segítség lehet a jobb alváshoz. Továbbá hosszú távon jó alternatívát jelenthet az altatószerek elhagyására is.

Súlyválasztási tanácsok

Aki először használ súlyozott takarót, annak javasolt a testsúly 10%-hoz legközelebb eső súlyt választania. Két méret között közlépen lévők esetén inkább javasoljuk a könnyebb súly választását, kivéve ha biztosak abban, hogy a nehezebb takarót részesítik előnyben. Mindenkinek más lehet az egyéni ízlése, amit célszerű figyelembe venni súlyválasztáskor.

Másik szempont, amit érdemes megfontolni, hogy súlyos alvási problémák esetén indokolt az inkább nagyobb súly, míg enyhébb alvási problémák esetén elegendő a könnyebb takaró választása.

Tanácsok a termék használatához

A súlyozott takaró használható normál paplanként az éjszakai alváshoz, de akár a test köré tekerve kellemes relaxáló nehezékként a kanapán való üldögéléshez, olvasáshoz, tévézéshez is. 

Extra tipp: nincsenek szabályok a súlyozott paplan használatában, sem rendszeresség, sem a használat helye tekintetében. Van aki minden este használja a paplanját, de vannak olyanok is, akik csak akkor veszik elő a sajátjukat, ha kicsit nyugtalanabbnak, éberebbnek érzik magukat, és nehezen alszanak el. Megint mások pedig a súlyozott takarójukat üldögélés közben, a kanapén is használják, hogy lefekvés előtt lazítsanak egy kicsit. 

A használat időtartama is lehet teljesen rugalmas. Ha először használ súlyozott takarót, javasoljuk, hogy kezdetben rövidebb időközönként alkalmazkodjon a súlytöbblethez. Ahogy a test hozzászokik a súlyhoz, fokozatosan növelhető az idő. Tanácsos azonban legalább tíz perccel kezdeni, hogy a szervezetnek elegendő ideje legyen reagálni, ellazulni. Az alkalmazkodás ideje egyéni, akár azonnal megtörténhet, vagy egy éjszakától néhány hétig változhat.

Felépítés, minőségi jellemzők

Takaróink gyártója kiváló minőségű termékek beszállítójaként a következő tanúsítványokkal rendelkezik: ISO, OEKO-TEX STANDARD 100.

100% öko-tex pamut

Takaróink minőségét speciális hét rétegű kialakítás teszi kimagaslóvá. Legtöbb esetben 5 rétegű megoldásokkal találkozni, melyek kevésbé garantálják a paplanok magját képző, illetve magát a terápiás súlyt adó üveggyöngy, üveggranulátum réteg stabilan tartását.

A takaró közepén található a hipoallergén homokszerű, 1 mm átmérő alatti üveggyöngy réteg. A gyöngyök apró mérete, és finom eloszlása jó szellőzést biztosít, egyben megakadályozza az atkák elszaporodását. A termék ezáltal teljesen biztonságos az allergiás személyek számára is. Az üvegszemcsék egy puha, vattaszerű rétegbe vannak alaposan becsomagolva, és finoman, ölelés szerűen eloszlatva. Ezért viselésük kényelmes, zajtalan. E mellett a sűrű, erős varrás garantálja, hogy azok nem eshetnek ki a paplanból. 

A középső súly réteget két oldalról egy-egy puha, vatta szerű, légáteresztő poliészter réteg veszi körbe, mely egyben a töltet rögzítésére is szolgál.

Ezt követi a takaró mindkét oldalán egy-egy extra borítás hőszigetelő öko-tex pamutból, mely egyaránt felel a megfelelő hőérzet kialakításáért és fenntartásáért, valamint erősíti a takaró felépítését, megakadályozza a gyöngyök szivárgását, vándorlását.

Végül, de nem utolsó sorban a külső borítás 100% Öko-Tex tanúsítvánnyal rendelkező puha, lágy pamut textília. Környezetbarát, prémium alapanyag, kellemes és selymes érintéssel. 

A felnőtt takaró jellemzője még, hogy külső peremén 8 darab "hurok" került kialakításra, melyekkel a takaróhoz külön rendelhető speciális huzathoz való rögzítés könnyedén megoldható, és garantálja, hogy a súlypaplan ne mozogjon el a huzatban, ne kelljen gyakran igazgatni (ami egyébként a súly miatt sokkal egyszerűbb kezelhetőséget biztosít). Természetesen ettől függetlenül normál bolti huzattal is használható a takaró, a méretegyezésre figyelve! 

Kíméletes programon mosásható prémium takaró

Kímélő programon mosva, a használati utasításokat betartva hosszú ideig segíti a jobb éjszakákat. Garantáljuk, hogy megfelelő kezelés mellett sokáig minőségét megőrizve használható!

A felnőtt takaró mérete 150 x 200 cm
Választható súlyok 5, 6, 7, 8, 9, 10 kg
Ajánlott súly A testsúly 8% - 12%-a
Választható huzat téli / nyári

Kezelési útmutató

Takaróink mosógépben moshatók 30 celsius fokon kézi mosó programon, vagy maximum a kényes ruhákhoz ajánlott kímélő programon. Lényeg, hogy kizárólag alacsony fordulatszámon mosható és centrifugálható! 

A mosógép maximális terhelhetőségét minden esetben figyelembe kell venni, ebbe bele kell, hogy férjen a takaró súlya! Tanácsos más ruhadarabokkal együtt mosni, melyek tovább kímélik a mosógép dobban forgó takarót.

Szárítógép nem használható! A levegőn szárítva ajánlott vízszintes helyzetben elhelyezni, kímélve a varrások stabilitását a rá nehezedő súlytól!

A takaró nem vasalható!

A takaróinkhoz rendelhető huzatok használatával csökken magának a súlypaplannak a mosási szükségessége, mivel a huzat megvédi a szennyeződéstől. 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 01. 03.
Pár hónapja rendeltem Önöktől egy 6 kg-os súlyozott takarót. Végső elkeseredésemben ez volt az utolsó mentsváram. Közel egy évi, napi másfél/két óra alvással teljesen végkimerülve úgy éreztem hogy kipróbálom a terméket. Amiért írok, az hogy végre átalszom az éjszakákat, könnyen elalszok és zavartalanul tudok végre pihenni. Végre nem álmodom, ami azt jelenti hogy mélyen alszom. Soha nem folyamodnék gyógyszerekhez az alvás érdekében, ezért örülök hogy rátaláltam az oldalukra. Köszönettel tartozom Önöknek, köszönöm az akkori kedves telefonos tájékoztatást is.
A munkájukhoz további sok sikert és boldog új évet kívánok!
Nekem nagyon sokat segítettek, végre 100 százalékosan tudom ellátni a munkámat, csak ajánlani tudom minden "nemalvós"-nak a paplant.