Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Felnőtt súlyozott paplan 5-9 kg választható súlyban

Felnőtt súlyok
Takaró méret
150 x 200 cm
26.990 Ft
Menny.:db

A súlyozott takaró, súlypaplan, vagy más néven nehezített paplan egy alvást segítő terápiás takaró. Otthoni használatra tervezve a mindennapos stressz, feszültség,  szorongás okozta alvászavarral, álmatlansággal küzdő felnőttek számára, akik szeretnének nyugodtabban aludni. 

A töltet által biztosított súly gravitáció-szerűen körbeöleli a testet, kellemes, megnyugtató érzést ad.

Felnőtteknek esetében a paplan súlya optimálisan a testsúly 8-12%-a. Készleten lévő termékeink 5, 6, 7, 8 és 9 kilogramm súlyban elérhetők. A felnőtt takarók mérete fix 150 x 200 cm, mely a legtöbb ágyneművel kompatibilis, de áruházunkban kapható speciális rögzíthető huzat is.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. augusztus 16.
Szállítási díj: 1.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Főbb termék jellemzők

 1. Takaróink természetes, környezetbarát és öko-tex minősítéssel rendelkező alapanyagból készülnek. 
 2. Nem használunk műanyagot, a terápiás súlyt biztosító töltet hipoallergén üveg granulátumból áll. 
 3. A súly rögzítését a takaró speciális 7 rétegből álló kialakítása, valamint az erős varrás biztosítja, így a töltet nem mozdul el, nem "vándorol" a takarón belül, és nem szivárog ki belőle. 
 4. A takaró szélén elhelyezett hurkok lehetővé teszik annak huzathoz való stabil rögzítését. A kapcsolódó speciális huzatok szintén kaphatók áruházunkban. 
 5. Széleskörű súly- és méret választékkal állunk rendelkezésre mind gyerekek, mind pedig a felnőttek részére az egyedi testsúly, valamint gyermekek esetén életkori adottságokhoz igazodva. 
 6. Gyártónk több ezer legyártott takaró tapasztalatával rendelkezik, Európai áruházláncok referenciájával. Takaróink gyártója a következő tanúsítványokkal is rendelkezik: CE, ISO, OEKO-TEX STANDARD 100
 7. A hét rétegű varrási technológia, valamint a természetes, környezetbarát alapanyagok garantálják a takaró megfelelő átszellőzését, valamint az ideális hőmérsékletet télen-nyáron.

Miben segíthet a nehezített takaró?

A nehezített paplan egy kellemes tapintású, pihentető súlyú takaró, alvásjavító és alvásterápiás különlegesség, illetve hálószobai kiegészítő. Egyes országokban gyógyászati célokra, kórházakban is alkalmazzák. Hatása az úgynevezett mélynyomásos stimuláción alapul, illetve annak egy formájaként értelmezhető. Használója számára legszembetűnőbb hatása lehet a szorongás, nyugtalanság és stressz enyhítése, csökkentése. 

A módszerről több külföldi kutatás is kimutatta, hogy alkalmas a szorongással, álmatlansággal küzdő, az egész napos stressz miatt nehezen álomba merülő, vagy éppen inszomniában szenvedő felnőttek alvásminőségének javítására. Egy svéd vizsgálat szerint a megfigyelt, közepesen súlyos álmatlanságban szenvedő páciensek nyugodtabb éjszakai pihenésről és kevesebb alvást megszakító ébredésről számoltak be, miután két héten keresztül a súlyozott takarók alatt aludtak.

De a súlyozott takarók használata pozitív hatással lehet a következő rendellenességek és betegségek kezelésére is: autizmus, bipoláris zavar, Alzheimer vagy Parkinson kór. A takarók a krónikus fájdalommal élők alvásminőségét éppúgy javíthatják, mint a depresszióval küzdőkét, illetve változókorban is hatásos segítség lehet a jobb alváshoz. Továbbá hosszú távon jó alternatívát jelenthet az altatószerek elhagyására is.

SÚLYVÁLASZTÁSI TANÁCSOK

Aki először használ súlyozott takarót, annak javasolt a testsúly 10%-hoz legközelebb eső súlyt választania. Két méret között közlépen lévők esetén inkább javasoljuk a könnyebb súly választását, kivéve ha biztosak abban, hogy a nehezebb takarót részesítik előnyben. Mindenkinek más lehet az egyéni ízlése, amit célszerű figyelembe venni súlyválasztáskor, így az egyéni ízlés függvényében választható az ajánlottól eltérően alacsonyabb, vagy magasabb súly is.

A legnehezebb takarók esetén azt is javasoljuk figyelembe venni, hogy ezeknek a súlyoknak a mozgatása már komolyabb fizikai erőt is igényel, így érdemesebb lehet inkább alacsonyabb súlyt választani.

Másik szempont, amit érdemes megfontolni, hogy súlyos alvási problémák esetén indokolt az inkább nagyobb súly, míg enyhébb alvási problémák esetén elegendő a könnyebb takaró választása.

TANÁCSOK A TERMÉK HASZNÁLATÁHOZ

A súlyozott takaró használható normál paplanként az éjszakai alváshoz, de akár a test köré tekerve kellemes relaxáló nehezékként a kanapán való üldögéléshez, olvasáshoz, tévézéshez is. 

Extra tipp: nincsenek szabályok a súlyozott paplan használatában, sem rendszeresség, sem a használat helye tekintetében. 

Van aki minden este használja a paplanját, de vannak olyanok is, akik csak akkor veszik elő a sajátjukat, ha kicsit nyugtalanabbnak, éberebbnek érzik magukat, és nehezen alszanak el. Megint mások pedig a súlyozott takarójukat üldögélés közben, a kanapén is használják, hogy lefekvés előtt lazítsanak egy kicsit. 

A használat időtartama is lehet teljesen rugalmas.

Ha először használsz súlyozott takarót, javasoljuk, hogy kezdetben rövidebb időközönként alkalmazkodj a súlytöbblethez (különösen igaz ez a nagyobb súlyú takarókra, melyekhez való teljes (egész éjszakás) hozzászokás néhány hétig is eltarthat. Ahogy a test hozzászokik a súlyhoz, fokozatosan növelhető az idő. Tanácsos azonban legalább tíz perccel kezdeni, hogy a szervezetnek elegendő ideje legyen reagálni, ellazulni. Az alkalmazkodás ideje tehát teljesen egyéni, akár azonnal megtörténhet, vagy egy éjszakától néhány hétig változhat.

NÉGY ÉVSZAKOS HASZNÁLAT

A takaró kialakítása és gyártói ajánlása alapján 4 évszakos, egész évben használható kivitel. Az egyéni ízlés és preferenciák azonban itt is meghatározóak lehetnek, és mindenképp javasolt figyelembe venni, hogy a súly miatt eleve egy alapvetően vékonyabb típusú takaróról van szó.

Így azt javasoljuk, hogy amennyiben a melegebb ágyneműt részesíted előnyben mindenképp válassz a takaród mellé minky huzatot, mely extra puha réteget ad hozzá, és biztosítja hogy ne fázz éjjel a takaró alatt. Nyáron és enyhébb időben pedig a pamut huzat gondoskodik a takaród védelméről.

Felépítés, minőségi jellemzők

Takaróink gyártója kiváló minőségű termékek beszállítójaként a következő tanúsítványokkal rendelkezik: CE, ISO, OEKO-TEX STANDARD 100.

100% öko-tex pamut

Takaróink minőségét speciális hét rétegű kialakítás teszi kimagaslóvá. Legtöbb esetben 5 rétegű megoldásokkal találkozni, melyek kevésbé garantálják a paplanok magját képző, illetve magát a terápiás súlyt adó üveggyöngy, üveggranulátum réteg stabilan tartását.

A takaró közepén található a hipoallergén homokszerű, 1 mm átmérő alatti üveggyöngy réteg. A gyöngyök apró mérete, és finom eloszlása jó szellőzést biztosít, egyben megakadályozza az atkák elszaporodását. A termék ezáltal teljesen biztonságos az allergiás személyek számára is. Az üvegszemcsék egy puha, vattaszerű rétegbe vannak alaposan becsomagolva, és finoman, ölelés szerűen eloszlatva. Ezért viselésük kényelmes, zajtalan. E mellett a sűrű, erős varrás garantálja, hogy azok nem eshetnek ki a paplanból. 

A középső súly réteget két oldalról egy-egy puha, vatta szerű, légáteresztő poliészter réteg veszi körbe, mely egyben a töltet rögzítésére is szolgál.

Ezt követi a takaró mindkét oldalán egy-egy extra borítás hőszigetelő öko-tex pamutból, mely egyaránt felel a megfelelő hőérzet kialakításáért és fenntartásáért, valamint erősíti a takaró felépítését, megakadályozza a gyöngyök szivárgását, vándorlását.

Végül, de nem utolsó sorban a külső borítás 100% Öko-Tex tanúsítvánnyal rendelkező puha, lágy pamut textília. Környezetbarát, prémium alapanyag, kellemes és selymes érintéssel. 

A felnőtt takaró jellemzője még, hogy külső peremén 8 darab "hurok" került kialakításra, melyekkel a takaróhoz külön rendelhető speciális huzathoz való rögzítés könnyedén megoldható, és garantálja, hogy a súlypaplan ne mozogjon el a huzatban, ne kelljen gyakran igazgatni (ami egyébként a súly miatt sokkal egyszerűbb kezelhetőséget biztosít). Természetesen ettől függetlenül normál bolti huzattal is használható a takaró, a méretegyezésre figyelve! 

Kíméletes programon mosásható prémium takaró

Kímélő programon mosva, a használati utasításokat betartva hosszú ideig támogatja a jobb éjszakákat. Garantáljuk, hogy megfelelő kezelés mellett sokáig minőségét megőrizve használható!

ELLENJAVALLATOK

A súlyozott takaró használatának nagyon kevés kockázata van. Nem javasoljuk azonban használatát csak orvosi konzultációt követően az alábbi esetekben:

 1. Csökkent vagy károsodott a szív vagy tüdőkapacitás, vagy bármilyen okból fennálló légzési nehézségek esetén
 2. Csökkent izomműködés esetén 
 3. Fekélyre való fokozott hajlam esetén
 4. Klausztrofóbiára való hajlam esetén

A felnőtt takaró mérete 150 x 200 cm
Választható súlyok 5, 6, 7, 8, 9 kg
Ajánlott súly A testsúly 8% - 12%-a
Választható huzat téli / nyári

Kezelési útmutató

Takaróink mosógépben moshatók 30 celsius fokon kézi mosó programon, vagy maximum a kényes ruhákhoz ajánlott kímélő programon. Lényeg, hogy kizárólag alacsony fordulatszámon mosható és centrifugálható! 

A mosógép maximális terhelhetőségét minden esetben figyelembe kell venni, ebbe bele kell, hogy férjen a takaró súlya! Tanácsos más ruhadarabokkal együtt mosni, melyek tovább kímélik a mosógép dobban forgó takarót.

Szárítógép nem használható! A levegőn szárítva ajánlott vízszintes helyzetben elhelyezni, kímélve a varrások stabilitását a rá nehezedő súlytól!

A takaró nem vasalható!

A takaróinkhoz rendelhető huzatok használatával csökken magának a súlypaplannak a mosási szükségessége, mivel a huzat megvédi a szennyeződéstől.