Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horkolás elleni párna

16.990 Ft
Menny.:db

A horkolás elleni párna használata azért közkedvelt, mert nem feltűnő, és kényelmes megoldás, a horkolás elleni küzdelem egyik legismertebb testhelyzet terápiás segédeszköze. Egészségpénztárra elszámolható termék.

   

 • Elősegíti a gerinc megfelelő helyzetben tartását,
 • Kellő stabilitást és alátámasztást nyújt a fejnek és a nyaknak,
 • Ezáltal segít nyitva tartani a légutakat a horkolás csökkentése érdekében.
 • Háton, és oldalt alvóknak ajánlott.
Elérhetőség: Raktáron
Várhatóan ekkor kapod meg: 2024. május 24.
Szállítási díj: 990 Ft

Leírás és Paraméterek

Mindenki tudja, hogy a horkolás megnehezíti mind a horkoló személy, mind pedig a partnere éjszakai alvását. A horkolás a légutak rezgése miatt keletkezik, melyet nehezített légzés, a szájban lévő lágy szövetekre ható gravitáció és egyéb más tényezők is okozhatnak.

Bár nincs mindenki számára egyformán működő gyógymód a horkolás ellen, bizonyos módszerek segíthetnek a horkolás csökkentésében.

A horkolás elleni párna használata az egyik megfizethető és egyben kényelmes módja lehet a horkolás csökkentésének, vagy akár megszüntetésének.

Sok embernél a horkolást maga az alvási pozíció okozza. Illetve sokan tapasztalják, hogy a testhelyzet megváltoztatása segít abbahagyni a horkolást. Kivel ne fordult volna elő, hogy a horkoló társát éjjel meglökdöste azért, hogy az testhelyzetet váltson és így abbahagyja a horkolást?

Mi az a horkolásgátló párna?

A horkolásgátló párnát kifejezetten a kellemetlen horkolás megelőzésére tervezték az alvási testhelyzet megfelelő rögzítése érdekében. A horkolás oka ugyanis nagyon sok esetben a fej nem megfelelő pozíciója, és ennek következtében a nyelv hátra esése a garatba. Ez meglepően gyakori jelenség lehet akkor, ha túlságosan vastag és/vagy kemény párnát használunk.

A felsőtestet kellően megemelő, és azt megfelelő pozícióban tartó horkolásgátló párna működésének lényege, hogy segít csökkenteni a légúti nyomást. Akár háton, akár oldalt alvó helyzetben használható.

A párna alsó részének kialakítása, az azon található rögzítő mélyedés segít az oldalt fekvő testhelyzet stabilizálásában. Így megelőzhető a háton alvás okozta horkolás. Ugyanis ha alvás közben a fej oldalra fordul, a nyelv többé már nem tud lecsúszni a torok hátsó részébe. Ezáltal nem tudja beszűkíteni a légutakat, ami pedig a horkolás egyik tipikus kiváltó oka.

Háton fekvő helyzetben pedig a kontúros, ergonomikus kialakítás, valamint a kétoldalú masszázs felület segíti a fej, a nyak, vállak és a gégefő egyenesen tartását, és a szabad levegőáramlást. A gerincet, így a légutakat is stabilan tartva a horkolás mellett csökkenti a nyaki fájdalmakat is.

A horkolás elleni párna felépítése:

 1. A töltet nagy sűrűségű memóriahab, amely rugalmasságot ad, és ergonomikus tartást biztosít.
 2. A huzat: levehető, mosható, poliészter, mely gondoskodik arról, hogy a párna ne szívja magába a nedvességet, csak elvezeti azt. Jól szellőzik, jó a hőszigetelő képessége és gyorsan szárad.

Miért ajánljuk a horkolás elleni párnát?

 • az ergonomikus kialakítás segíthet a horkoláson, a nyak-, váll- és hátfájáson
 • kényelmes és nem feltűnő megoldás
 • stabil rögzítést és alátámasztást nyújt mind a háton és oldalt alváshoz, illetve azoknak, akik a két alvási testhelyzet között folyamatosan mozognak éjjel.

Kinek nem ajánljuk?

 • hason alvóknak
 • azoknak, aki kifejezetten a fejet megemelő, nagy méretű párnát szeretik, és nem szeretnének erről lemondani
 • amennyiben orvosi vizsgálat súlyos egészségügyi állapot meglétét igazolja a horkolás kiváltó okaként

Termékjellemzők:

Testhelyzet: háton és oldalt alvóknak

Levehető huzat: igen / mosógépben mosható 30 fokon

Töltet: memóriahab – tilos mosógépben mosni, csak kézzel tisztítható!

Szellőzés / légáteresztés: igen

Méretekhosszúság: 57 cm x szélesség: 36 cm x magasság 11,5 cm

A csomag tartalma: 1 darab horkolás elleni párna dobozában