Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyermek súlyozott takaró 2 kg (16-25 kg közötti gyermekeknek)

Gyerek súlyok
2 kg
Takaró méret
100 x 150 cm
16.990 Ft
Menny.:db

A súlyozott takaró gyerekek számára 2 éves kortól ajánlott otthoni vagy óvodai használatra. Nyugtató, gyengéd öleléssel veszi körbe a testet, lecsendesít, elaltat. Ajánlott alvászavarral, szorongással küzdő gyerekek számára, illetve ADHD, autizmus, szenzoros integrációs zavar, illetve egyéb rendellenességek esetén.

A paplan súlya optimálisan a gyermek testsúlyának 8-12%-a. A 2 kilogrammos takaró 16-25 kg közötti, 2 év feletti gyermekek számára ajánlott. A takarók standard mérete súlyonként az életkori jellemző testmagassághoz igazodik.

Áruházunkban kapható speciális huzat is a takaróhoz.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 28.
Szállítási díj: 1.290 Ft
(2)

Leírás és Paraméterek

Mikor ajánlott a súlyozott takaró használata gyerekek számára?

A felnőttek körében népszerű súlyozott takaró webáruházunkban már gyerekek számára is elérhető! A gyerek takarók méretét és súlyát az életkori sajátosságokhoz igazodva alakítottuk ki.

A súlyozott paplan alvásra gyakorolt pozitív hatása egy természetes és tudományosan megalapozott módszer. Ez a különleges takaró egy kellemes tapintású, pihentető súlyú alvásjavító és alvásterápiás eszköz. A testre gyakorolt ​​nyomás jelentősen növeli a gyerekek testének ellazulását, korlátozza a túlpörgést, önstimuláló viselkedést. 

Több kutatás is kimutatta, hogy kiválóan alkalmas az alvászavarral, vagy különféle rendellenességekkel, tünetekkel, vagy betegséggel küzdő gyerekek számára, mint például a hiperaktivitásszorongás, álmatlanság, agresszív viselkedés, autizmus spektrumzavar, szenzoros integrációs zavar, ADHD, Asperger szindróma vagy Down szindrómaA tesztek során a gyerekek nagyon pozitívan értékelték a takarókat.

A speciális paplan használata egyaránt ajánlott az éjszakai alváshoz, vagy napközbeni, akár óvodai szundikáláshoz. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik a súlyozott takaró alatt alszanak, sokkal mélyebben és zavartalanul alszanak, napközben jobban teljesítenek, valamint nyugodtabbak és könnyebben koncentrálnak.

Az általunk forgalmazott takaró jellemzői

heart Természetes, környezetbarát öko-tex alapanyag

heart Hipoallergén üveg granulátum töltet biztosítja a terápiás súlyt

heart A takaró szélén elhelyezett hurkok lehetővé teszik a huzathoz való stabil rögzítést

heart Széleskörű súly- és méret választék

Gyártónk több ezer legyártott takaró tapasztalatával rendelkezik, Európai áruházláncok referenciájával. Takaróink gyártója a következő tanúsítványokkal is rendelkezik: CE, ISO, OEKO-TEX STANDARD 100

100% öko-tex pamut

A takaró felépítése

Takaróink minőségét speciális hét rétegű kialakítás teszi kimagaslóvá. Legtöbb esetben 5 rétegű megoldásokkal találkozni, melyek kevésbé garantálják a paplanok magját képző, illetve magát a terápiás súlyt adó üveggyöngy réteg stabilan tartását.

Mi nem használunk műanyag töltetet, a takaró közepén lévő terápiás súlyt egy hipoallergén homokszerű, 1 mm átmérőjű üveggyöngy réteg adja. 

A gyöngyök apró mérete, és megfelelő eloszlása jó szellőzést biztosít, egyben megakadályozza az atkák elszaporodását. A termék ezáltal teljesen biztonságos az allergiás gyermekek számára is. 

A középső súly réteget két oldalról egy-egy puha, vatta szerű, légáteresztő poliészter réteg veszi körbe, mely egyben a töltet rögzítésére is szolgál.

Ezt követi a takaró mindkét oldalán egy-egy extra borítás hőszigetelő öko-tex pamutból, mely egyaránt felel a megfelelő hőérzet kialakításáért és fenntartásáért, valamint erősíti a takaró felépítését, megakadályozza a gyöngyök szivárgását, vándorlását.

Végül, de nem utolsó sorban a külső borítás 100% Öko-Tex tanúsítvánnyal rendelkező puha, lágy pamut textília. Környezetbarát, természetes alapanyag, kellemes és selymes érintéssel. 

A takaró jellemzője még, hogy külső peremén 6 darab "hurok" került kialakításra, melyekkel a takaróhoz külön rendelhető huzathoz való rögzítés könnyedén megoldható, és garantálja, hogy a súlypaplan ne mozogjon el a huzatban, ne kelljen gyakran igazgatni (ami egyébként a súly miatt sokkal egyszerűbb kezelhetőséget biztosít). Természetesen ettől függetlenül normál bolti huzattal is használható a takaró, a méretegyezésre figyelve! 

Kinek nem ajánlott?

A súlyozott paplan használatának nagyon kevés kockázata van. Nem javasoljuk azonban használatát csak orvosi konzultációt követően az alábbi esetekben:

1.    Csökkent vagy károsodott a szív-, és tüdőkapacitás,
2.    Bármilyen okból fennálló légzési nehézségek esetén
3.    Csökkent izomműködés esetén
4.    Fekélyre való fokozott hajlam esetén
5.    Klausztrofóbiára való hajlam esetén

Mosás és kezelés

Kímélő programon mosva, a használati utasításokat betartva hosszú ideig segít átaludni gyermeke éjszakáit!

Gyerek takaró méretek 100 x 150 cm, 120 x 180 cm
Választható súlyok 2, 3, 4 kg
Ajánlott súly A testsúly 8% - 12%-a. A 2 kg takaró 16-25 kg közötti 2 év feletti gyermekeknek ajánlott.
Választható huzat minky / pamut

Kezelési útmutató

Takaróink mosógépben moshatók 30 celsius fokon kézi mosó programon, vagy maximum a kényes ruhákhoz ajánlott kímélő programon. Lényeg, hogy kizárólag alacsony fordulatszámon mosható és centrifugálható! 

A mosógép maximális terhelhetőségét minden esetben figyelembe kell venni, ebbe bele kell, hogy férjen a takaró súlya! Tanácsos más ruhadarabokkal együtt mosni, melyek tovább kímélik a mosógép dobban forgó takarót.

Szárítógép nem használható! A levegőn szárítva ajánlott vízszintes helyzetben elhelyezni, kímélve a varrások stabilitását a rá nehezedő súlytól!

A takaró nem vasalható!

A takaróinkhoz rendelhető huzatok használatával csökken magának a súlypaplannak a mosási szükségessége, mivel a huzat megvédi a szennyeződéstől. 

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 11. 21.
Óvodánknak vásároltunk gyermek szúlyozott takarót kipróbálás képpen. Nagyon bevált nálunk, sokkal nyugodtabbak lettek a napközbeni alvások. Köszönjük! :)
|
2022. 03. 16.
A kisfiamnak vásároltam egy súlyozott takarót nemrégiben. Már akkor nagyon tetszett neki, amikor kibontottuk, és alábújt a kanapén próbaképpen. Rögtön első éjszaka végig rajta maradhatott a takaró, neki azonnal sikerült hozzászoknia, és azóta is ezzel alszik. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal nyugodtabbak az éjszakái, reggel pedig kipihenten ébred.