Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyermek súlyozott takaró 2 kg (16-25 kg közötti gyermekeknek)

Gyerek takaró súlya:
2 kg
Takaró mérete:
100 x 150 cm
17.990 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

A 2 kg súlyú Sleepy Sheep® gyermek súlyozott takaró 16-25 kg közötti, 2 év feletti gyerekek számára ajánlott otthoni, bölcsődei vagy óvodai használatra. Nyugtató, gyengéd öleléssel veszi körbe a testet, lecsendesít, elaltat. Kedves bárányos mintával gondoskodik a kicsik pihentető alvásáról  heart

A paplan súlya optimálisan a gyermek testsúlyának 8-12%-a. Kifejezetten ajánlott alvászavarral, szorongással küzdő gyerekek számára, illetve ADHD, autizmus, szenzoros integrációs zavar, illetve egyéb problémák esetén. Egészségpénztárra elszámolható a termék itt:

Elérhetőség: Raktáron
Várhatóan ekkor kapod meg: 2024. június 25.
Szállítási díj: 990 Ft
(2)

Leírás és Paraméterek

A felnőttek körében méltán népszerű súlyozott takarónk gyerekek számára is elérhető, kedves bárányos mintával! 

A súlyozott takarók alvásra gyakorolt pozitív hatása egy természetes és tudományosan megalapozott módszer. Az egyedi fejlesztésű MORGEN Blankets® márka egy kellemes tapintású, pihentető súlyú alvásjavító és alvásterápiás eszköz. A testre gyakorolt ​​nyomás jelentősen növeli a gyerekek testének ellazulását, korlátozza a túlpörgést, önstimuláló viselkedést. 

Több kutatás is kimutatta, hogy kiválóan alkalmas az alvászavarral, vagy különféle rendellenességekkel, tünetekkel, vagy betegséggel küzdő gyerekek számára:

 • szorongás
 • álmatlanság
 • hiperaktivitás
 • agresszív viselkedés
 • autizmus spektrumzavar
 • szenzoros integrációs zavar
 • ADHD
 • Asperger szindróma vagy Down szindróma

A vizsgálatok során a gyerekek nagyon pozitívan értékelték a takarókat. Használata egyaránt ajánlott az éjszakai alváshoz, vagy napközbeni, akár óvodai szundikáláshoz. A kutatási eredmények és a vásárlói visszajelzések azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik a súlyozott takaró alatt alszanak, sokkal mélyebben és zavartalanul alszanak, napközben jobban teljesítenek, valamint nyugodtabbak és könnyebben koncentrálnak.

Miért nálunk vásárolj?

 1. Takaróink természetes, környezetbarát és ÖKO-TEX minősítéssel rendelkező alapanyagból készülnek ellenőrzött forrásból, tanúsítványokkal igazoltan. 
 2. Elkötelezettek vagyunk a kicsik egészsége és a környezet védelme mellett. Ezért takaróink tartósak, az alkalmazott anyagok pedig mentesek az egészségre ártalmas összetevőktől.
 3. Hogy ne zavarja gyermeked alvását a takaró töltetének zörgése, mi nem használunk műanyagot: a terápiás súlyt apró szemű hipoallergén üveggyöngy granulátum biztosítja. 
 4. A töltet stabilan tartását és a súly megfelelő eloszlását a takaró speciális 7 rétegből álló kialakítása, valamint az erős varrás garantálja.
 5. A terápiás súly nem mozdul el, nem "vándorol" a takarón belül, és nem szivárog ki belőle. 
 6. A takaró felépítése biztosítja a megfelelő átszellőzést, valamint az ideális hőmérsékletet télen-nyáron.
 7. Takaróink egészségpénztárra is elszámolhatók, ebben partnerünk az OTP Egészségpénztár 

100% öko-tex pamut

Mikor nem ajánljuk?

A súlyozott paplan használatának nagyon kevés kockázata van. Fontos azonban, hogy a takarót csak a súlyt önállóan mozgatni képes gyermek használhatja! 

Nem javasoljuk továbbá használatát csak orvosi konzultációt követően az alábbi esetekben:

1.    Csökkent vagy károsodott a szív-, és tüdőkapacitás,
2.    Bármilyen okból fennálló légzési nehézségek esetén
3.    Csökkent izomműködés esetén
4.    Fekélyre való fokozott hajlam esetén
5.    Klausztrofóbiára való hajlam esetén

A takaró felépítése és minősége

Takaróink minőségét speciális hét rétegű kialakítás teszi kimagaslóvá. Legtöbb esetben 5 rétegű megoldásokkal találkozni, melyek kevésbé garantálják a paplanok magját képző, illetve magát a terápiás súlyt adó üveggyöngy réteg stabilan tartását.

Mi nem használunk műanyag töltetet, a takaró közepén lévő terápiás súlyt egy hipoallergén homokszerű, 1 mm átmérőjű üveggyöngy réteg adja. 

A gyöngyök apró mérete, és megfelelő eloszlása jó szellőzést biztosít, egyben megakadályozza az atkák elszaporodását. A termék ezáltal teljesen biztonságos az allergiás gyermekek számára is. 

Ezt a középső súly réteget két oldalról egy-egy puha, vatta szerű, légáteresztő poliészter réteg veszi körbe, mely egyben a töltet rögzítésére is szolgál.

Ezt követi a takaró mindkét oldalán egy-egy extra borítás hőszigetelő ÖKO-TEX pamutból, mely egyaránt felel a megfelelő hőérzet kialakításáért és fenntartásáért, valamint erősíti a takaró felépítését, megakadályozza a gyöngyök szivárgását, vándorlását. A gyerekek szeretik ennek a környezetbarát, természetes alapanyagnak a kellemes és selymes érintését, és kedves, bárányos mintáját.

A takaró külső peremén 6 darab "hurok" került kialakításra, melyekkel a takaróhoz külön rendelhető huzathoz való rögzítés könnyedén megoldható, és garantálja, hogy a súlypaplan ne mozogjon el a huzatban, ne kelljen gyakran igazgatni (ami egyébként a súly miatt sokkal egyszerűbb kezelhetőséget biztosít). Természetesen ettől függetlenül normál bolti huzattal is használható a takaró, a méretegyezésre figyelve! 

Mosás és kezelés

Kímélő programon mosva, a használati utasítást betartva hosszú ideig segít átaludni gyermeked éjszakáit!

Gyerek takaró mérete 100 x 150 cm
Választható súlyok 2, 3 kg
Ajánlott súly A testsúly 8% - 12%-a. A 2 kg takaró 16-25 kg közötti 2 év feletti gyermekeknek ajánlott.
Választható huzat Sleepy Sheep mintás pamut

Kezelési útmutató

Takaróink mosógépben moshatók 30 celsius fokon kézi mosó programon, vagy maximum a kényes ruhákhoz ajánlott kímélő programon. Lényeg, hogy kizárólag alacsony fordulatszámon mosható és centrifugálható! 

A mosógép maximális terhelhetőségét minden esetben figyelembe kell venni, ebbe bele kell, hogy férjen a takaró súlya! Tanácsos más ruhadarabokkal együtt mosni, melyek tovább kímélik a mosógép dobban forgó takarót.

Szárítógép nem használható! A levegőn szárítva ajánlott vízszintes helyzetben elhelyezni, kímélve a varrások stabilitását a rá nehezedő súlytól!

A takaró nem vasalható!

A takaróinkhoz rendelhető huzatok használatával csökken magának a súlypaplannak a mosási szükségessége, mivel a huzat megvédi a szennyeződéstől. 

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 11. 21.
Óvodánknak vásároltunk gyermek szúlyozott takarót kipróbálás képpen. Nagyon bevált nálunk, sokkal nyugodtabbak lettek a napközbeni alvások. Köszönjük! :)
|
2022. 03. 16.
A kisfiamnak vásároltam egy súlyozott takarót nemrégiben. Már akkor nagyon tetszett neki, amikor kibontottuk, és alábújt a kanapén próbaképpen. Rögtön első éjszaka végig rajta maradhatott a takaró, neki azonnal sikerült hozzászoknia, és azóta is ezzel alszik. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal nyugodtabbak az éjszakái, reggel pedig kipihenten ébred.