Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogvédő alváshoz, fogcsikorgatás ellen 4 db / 2 méret

6.490 Ft
Menny.:db

Fogvédőnk egyszerű és kényelmes segítséget nyújthat az alvás során, éjszakai fogcsikorgatás esetén (normál vagy enyhe fokozatú fokcsokorgatásra ajánljuk), de akár a horkolás tüneteit is enyhítheti. 

Forró vízbe mártva könnyedén a saját fogazatra, adottságra igazítható. Ez a termék Egészségpénztárra is elszámolható!

A csomag tartalma:

  • 4 darab éjszakai fogvédő 2 méretben
  • Részletes használati útmutató magyar nyelven
Elérhetőség: Raktáron
Várhatóan ekkor kapod meg: 2024. július 16.
Szállítási díj: 990 Ft

Leírás és Paraméterek

KINEK AJÁNLOTT?

Becslések szerint a rendszeres és erőteljes fogcsikorgatás és annak szövődményei a lakosság körülbelül 5-10%-át érintik. A csikorgatás gyakran alvás közben történik, de vannak, akik ébren, napközbeni tevékenység során is szorítják a fogsorukat, ha például dühösek, erősen koncentrálnak vagy szoronganak.

A fogcsikorgatás elleni sín éjszakai, vagy akár napközbeni viselésével a fogakat nem csak tehermentesítjük a túlzott szorítás alól, de védjük is őket a csikorgatás, őrlés okozta kopástól, töréstől. 

Fontos tudni, hogy az éjszakai fogvédő sín a legtöbb esetben csak a tüneteken segít, vagyis nem akadályozza meg, és nem szünteti meg a csikorgatást és szorítást, így a problémát kiváltó helyzetet is kezelni érdemes (pl. stresszoldás).

Éjszakai fogvédőnk néhányaknál a horkolást is hatékonyan csillapítja, azáltal, hogy fékezi az állkapocs hátra csúszását, mely sok esetben a horkolás egyik kiváltó oka. 

A TERMÉK ALAPANYAGA

Ethylene Vinyl Acetate (EVA), mely egy BPA, PVC és latexmentes anyag.

EGÉSZSZÉGPÉNZTÁR

Partnerünk az OTP Egészségpénztár, így ha rendelkezel náluk tagsággal, nem kell mást tenned, mint a megrendelés során az OTP Egészségpénztár, mint cég nevére kérni a számlát, és rendelés során meg kell adnod a tagi azonosítódat. Figyelem! Más Egészségpénztárak saját hatáskörben döntenek az egyes termékek elszámolhatóságáról, így ha nem az OTP Egészségpénztár nevére kéred a számlát, az elszámolhatóságot nem tudjuk garantálni. Ha kérdésed van a pontos teendőkkel kapcsolatban, hívj bennünket és szívesen segítünk! 

NE HASZNÁLD EZT A FOGVÉDŐT:

  • 12 éves kor alatt
  • akut fog és állkapocs fájdalom esetén
  • fogágy betegségek, vagy vérző fogíny esetén
  • alvási apnoé esetén
  • fogszabályozó készülék mellett
  • FONTOS! Egyszerre csak egy fogvédőt használj!

A CSOMAG TARTALMA

Használati útmutató, 4 darab fogvédő 2 méretben.

KÖNNYŰ HASZNÁLAT

A testre szabott illeszkedés eléréséhez egyszerűen forró vízben olvaszd meg a fogvédőt és harapással, nyomkodással igazítsd a fogaidra miután kissé lehűlt. Részletes használati útmutatónk a csomagban a termékhez mellékelve lépésről lépésre bemutatja a folyamatot. 

Amennyiben az illeszkedés nem lenne tökéletes elsőre, bármennyiszer újra melegíthető és formázható a fogvédő. Ezen kívül az anyag ollóval is formázható, vágható, így ténylegesen az egyedi adottságokra, fogazatra szabható.

Ha elsőre szokatlan a fogvédő használata, ilyenkor érdemes rövidebb időszakokkal szoktatni magunkat a viseléséhez.

A gyártói ajánlás szerint 12 éves kortól használható.

TISZTÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS

Kiemelkedően fontos a megfelelő szájhigiénia, ezért minden használat után tisztítsd meg a fogvédőt! Ezt végezheted fogkrémmel, szájvízzel, vagy antibakteriális fogászati tisztítókkal. A nagyobb higiénia és tisztaság érdekében javasoljuk, hogy 2 havonta cseréld le a fogvédődet!