Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

álmatlanság

Elalvás előtti szorongás: mi mindentől félünk és hogyan küzdjünk meg vele?

2024. 03. 19. 15:12:13

Az esti órák sokak számára nem csak a pihenés, hanem a napi stressz és aggodalmak levezetésének időszakát is jelentik. Többek között ezért is az elalvás előtti szorongás egy gyakori jelenség, amely akadályozza a nyugodt alvást, sőt komoly hatással lehet a mindennapi életminőségre. 

De vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében, és hogyan kezelhető? Mutatjuk cikkünkben!

A mélynyomásos stimuláció (DPS) hatása az alvásminőségre

2024. 02. 20. 14:15:41

Az alvásminőség javítása évezredes emberi törekvés, melynek modern megközelítése a mélynyomásos stimuláció (DPS) alkalmazása. A DPS egy terápiás technika, amely a testre gyakorolt nyomáson keresztül elősegíti a relaxációt és javítja az alvásminőséget.

Kutatások bizonyítják, hogy a DPS jelentős segítség lehet az alvászavarok kezelésében, a stressz és szorongás csökkentésében, valamint az általános jóllét elősegítésében.

Altató helyett: Természetes megoldások a pihentető alvásért altató nélkül is!

2024. 02. 06. 10:01:57

Egyre több ember küzd alvásproblémával, ezzel párhozamosan egyre nagyobb figyelmet kapnak a természetes, gyógyszermentes, akár alternatív alvás segítő megoldások.

Az altatók használata ugyanis hosszú távon számos káros hatással járhat (részeltek a cikkben). Ezért érdemes fontolóra venni azokat a természetes alvás segítő megoldásokat, amelyek segíthetnek jobban aludni, anélkül, hogy gyógyszerekhez kellene nyúlnod.

Éber alvás - avagy mi történik, ha felületesen alszol? Okok, következmények és lehetséges gyógymódok

2023. 12. 13. 12:07:09

Ebben a cikkben megmutatjuk, mit jelent és milyen hatással van szervezetedre az éber alvás. Azt is megtudhatod, hogy milyen módon segíthetnek az egészséges életmód, és különféle természetes alvás segítő megoldások az alvás minőségének javításában!

Hiszünk abban, hogy a jó alvás természetes, gyógyszermentes úton is elérhető kellő gyakorlással, odafigyeléssel és türelemmel. Vesd bele megad a témába, ne vedd félvállról az éber alvást!

Krónikus álmatlanság: avagy hogyan szerezd vissza az elveszett alvásodat?

2023. 11. 21. 10:23:15

Számos alvásszakértő és tudományos cikk is alátámasztja, hogy az alvás minősége és mennyisége történelmi mélyponton van. A krónikus álmatlanság nemcsak egyéni probléma, hanem globális egészségügyi kihívás is.

Megfelelő információval és életmódbeli változtatásokkal azonban visszaszerezhető a pihentető alvás, és javítható az alvásminőség. Te sem hagyd figyelmen kívül az álmatlanság figyelmeztető jeleit, tudj meg többet cikkünkből!

Az alvászavar tünetei: avagy hogyan azonosítsd, hogy van-e alvászavarod?

2023. 10. 30. 21:30:42

Az alvás a testünk és az elménk egyik legfontosabb funkciója. Alvás közben a test regenerálódik, az idegrendszer pihen, és az agyunk feldolgozza a nap folyamán begyűjtött információkat. 

Az alvászavarok azonban gyakran hátráltatják ezt a természetes ugyanakkor nagyon fontos folyamatot. Az alvászavar számos különböző tünettel járhat. Ha kíváncsi vagy, hogy nálad is jelentkeznek-e az alvászavar tünetei, olvasd el cikkünket, amiben részletesen megvizsgáljuk még a legritkább és legfurcsább tüneteket is.

Rossz alvó gyerek? Útmutató szülőknek a nyugodt éjszakákhoz

2023. 09. 19. 18:08:36

A gyerekek alvási szokásai és az alvásuk minősége nem csupán nekik fontos, hanem a szüleik és az egész család számára az! A rossz alvó gyerek kifejezést sokszor halljuk olyan gyermekek vonatkozásában, akik rendszeresen vagy ismétlődően alvási nehézségekkel küzdenek. A téma fontos, hiszen az, ha a gyermek rosszul alszik, problémákat okozhat mind az éjszakai, mind a nappali, ébren töltött órák során. Az alváshiány és az alvási nehézségek hatással lehetnek a gyermek egészségére, növekedésére, tanulási képességeire és a szülők életminőségére is. 

Ebben a cikkben megismerjük, miért jelent kihívást, ha a gyermekünk nem alszik jól, és megosztunk néhány értékes tanácsot a probléma kezelésére!

Nyugtalan alvás gyerekeknél: okok, tanácsok és megoldások

2023. 08. 31. 15:33:40

Biztosan sokunknak ismerős a helyzet, amikor kisgyermekünk éjszakánként nyugtalanul alszik, álmatlanuk forgolódik, vagy az egész ház csendje felborul a gyereksírás miatt. Nem vagyunk ezzel egyedül. Sok szülő szembesül ilyen kihívással, a legfontosabb, hogy ne hibáztassuk magunkat!

Jó tudni, hogy a gyerekek alvási szokásai változóak lehetnek, és ezek a változások általában átmenetiek. Az első lépés az, hogy megértsük, mi állhat a nyugtalan alvás hátterében. Ezért ebben a cikkben megosztunk néhány gondolatot és tanácsot arról, hogy mit tehetünk, ha a gyermekünk nyugtalanul alszik.

Miben van melatonin? Természetes lelőhelyek az átaludt éjszakákért

2023. 08. 14. 13:59:56

Amikor az alvásról beszélünk, elkerülhetetlenül előkerül az alváshormon neve: a melatonin. Az alvás és a melatonin összefüggése fontos téma, amely mélyebb rálátást adhat alvási szokásainkra és azok hatásaira. De mit is takar ez a rejtélyes anyag, és miben található meg? 

Ebben a cikkben elvezetünk téged a melatonin lelőhelyek világába, és megmutatjuk, hol mindenhol találhatod meg ezt az értékes hormont természetes, vagy szintetikus formájában.

A jó alvás feltételei: gyorstalpaló a pihentető éjszakákért

2023. 08. 10. 12:45:50

Az alvás nem csupán a mennyiségről szól, hanem a minőségről is. Az életünk jelentős részét alvással töltjük, és ennek minősége meghatározó szerepet játszik mindennapi teljesítményünkben, mentális jólétünkben és általános egészségi állapotunkban.

De vajon mik azok a lényeges tényezők, amelyek egy jó alvás alapját képezik? Ebben a cikkben felfedjük a jó alvás feltételeit, hogy segítsünk neked elérni az optimális pihenést és napi regenerációt.